Seitennavigation

Pure natuurbelevenis

Een unieke landschap

vergroten

Heath blossom in Lower Saxony
© Lüneburger Heide GmbH

De Lüneburger Heide is een van de beroemdste regio's van Europa, met de bloei van de heide in augustus en september als hoogtepunt. Dan laat het unieke landschap zijn heel bijzondere charme tot leven komen. Als het krachtige paars van miljoenen bloemen het groen van de jeneverbessen en dennen accentueert, is de tijd voor de fietsers en wandelaars gekomen.

Huifkarren en koetsen trekken over de zandpaden, op de heidevlaktes blaten de schapen en over de hele regio ligt de zoete geur van zomerwarme bloesem. Landschap beleven en ervan genieten, dat wordt op de Lüneburger Heide met hoofdletters geschreven.

Het middelpunt van de heidebloei, die tussen 8 augustus en 9 september valt, is het 23.440 hectare grote natuurreservaat in het natuurpark Lüneburger Heide, want hier liggen de grootste aaneengesloten heidevlaktes van Midden-Europa. Dit beschermde natuurgebied is autovrij en kan heel mooi per koets, op de fiets of te voet worden ontdekt.

Ook in natuurpark Südheide, dat met het 8.000 hectare grote Lüßwald tot de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nedersaksen behoort, staat actief beleven in het middelpunt. Kilometers lange, goed aangegeven wandel- en fietspaden voeren door het afwisselende landschap. Voor ruiters is het hier met een goed aangegeven ruiterpadennetwerk en stevige zandgrond ronduit ideaal. Gemoedelijker gaat het eraan toe bij een rit per koets over de heidevlaktes die rondom Hermannsburg en Müden/Örtze liggen.

Maar de Lüneburger Heide is om meer dan de bloeiende heide het bekijken waard. In het voorjaar stralen de koolzaadvelden als een gele zee van kleur, in augustus en september is de violette heidebloesem betoverend, terwijl in de herfst bontgekleurde bossen de regio laten stralen. En ook de winter heeft op de heide zijn eigen charme: in zacht, gedempt licht ligt er dan een zweem van magie over het zachte heuvellandschap en de talrijke waterstromen.

Contactgegens

Lüneburger Heide GmbH

Wallstraße 4, 21335 Lüneburg

Telefoon: +49 (0) 04131 / 298980801

Email: info@lueneburger-heide.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.