Seitennavigation

Residenzmuseum in het Celler Schloss

Geschiedenis van het koninkrijk Hannover

vergroten

Audience chamber in the castle of Celle
© Residenzmuseum im Celler Schloss; Ulrich Loeper

Het Celler Schloss, de vroegere residentie van het vorstendom Braunschweig-Lüneburg, gaat in oorsprong terug op de 13e eeuw. Het werd uitgebreid tot een indrukwekkend complex met vier vleugels en kreeg in de 17e eeuw onder hertog Georg Wilhelm zijn tot op heden beeldbepalende barokke gestalte.

Het Residenzmuseum in het Celler Schloss toont de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners en stelt de Welfen voor als oudste nog altijd bestaande vorstenhuis van Europa.

Een hoogtepunt van het museum wordt gevormd door de barokke staatsvertrekken van de laatste hertog van Celle, Georg Wilhelm, en zijn gemalin Eléonore d’Olbreuse, met hun schitterende stucwerk. Prachtige schilderijen en waardevol meubilair zetten de ruimtes effectief in scène, en ook een laat-middeleeuwse feestzaal komt met een moderne presentatie weer tot leven. De Königssaal lokt met imposante schilderijen en geselecteerde koninklijke kostbaarheden uit de tijd van de personele unie tussen Hannover en Groot-Brittannië en het koninkrijk Hannover in de 18e en 19e eeuw.

Enkele ruimtes van de permanente tentoonstelling zijn gewijd aan de van 1772 tot 1775 in het Celler Schloss wonende koningin Caroline Mathilde van Denemarken.

Ook voor kinderen is het Residenzmuseum in Celle een plek vol avontuur. In de met veel liefde voor detail opgezette 'kasteelmeubels' ontdekken kinderen het kasteel op unieke wijze: ze kunnen belangrijke persoonlijkheden op het spoor komen, hun dagelijks leven leren kennen en spannende dingen uit de cultuurgeschiedenis te weten komen. Daarbij is er niet alleen veel te zien, te horen en te ruiken: beetpakken en uitproberen is toegestaan en zelfs gewenst!

Contactgegens

Tourismus und Stadtmarketing Celle GmbH

Schlossplatz 13, 29221 Celle

Telefoon: +49 (0) 5141 / 12373
Fax: +49 (0) 5141 / 12535

Email: info@celle-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.