Seitennavigation

Rhododendronroute

Op weg naar de drie grote Rhododendronparken in het Ammerland

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Als u in Westerstede op de Rhododendronroute fietst, bereikt u na enkele kilometers het Rhododendronpark van de familie Hobbie in het dorp Linswege. Dit Rhododendronpark is al vele decennia een aantrekkelijke bestemming die steeds populairder wordt. Met een totale oppervlakte van 70 ha is het niet enkel het grootste Rhododendronpark van Duitsland, maar wordt het door professionals ook beschouwd als een van de grootste en mooiste parken van Europa. Verder leidt de route u via Petersfeld en door het Holler Moor naar het gezellige dorp Wiefelstede. Hier is het interessant om een korte omweg te maken naar de Ammerländer parochiekerk, een ware parel. De St. Johannes Kirche ontstond in 1057. Het interieur van de altijd toegankelijke kerk is zeer bezienswaardig – vooral de beschildering van het onderhouden gewelvenplafond, de beschilderde sacramentsschrijn, het laatmiddeleeuwse altaarstuk met kruis en de fraai gebeeldhouwde spreekstoel.

In het Gristeder Wald aan de Landstraße van Bad Zwischenahn naar Wiefelstede ligt het Rhododendronpark van de Baumschule Bruns. De aanleg van het Rhododendronpark in de schaduw van hoge dennenbomen gebeurde systematisch vanaf 1950 onder het initiatief van Erich en Wilhelm Bruns. Meer dan 1000 verschillende rhododendronsoorten en freilandazalea’s vormen de kern van de verzameling. Van hieruit voert de route u langs de oostelijke oever van het Zwischenahner Meer. Het Zwischenahner Meer is een natuurlijke bezienswaardigheid die u vanop talrijke plaatsen aan de oever kunt waarnemen. Het Meer ontstond ca. 12.000 jaar geleden, als de onderliggende zoutkoepel instortte en de gecreëerde put vol grondwater liep. In het dorp passeert u veel prachtige, historische huizen uit het classicisme en het historisme. Zeer bezienswaardig zijn ook de mooie, middeleeuwse parochiekerk St. Johannes uit de 12e tot 13e eeuw en het Freilichtmuseum ’Ammerländer Bauernhaus’ met een achtkante bovenkruier windmolen. Voordat de route u via Willbroksmoor terug naar Westerstede voert, zou u in Rostrup nog een omweg naar het ‘Park der Gärten’ moeten maken.

Bewegwijzering

De Rhododendronroute is in beide richtingen met een witte 9 op een groene achtergrond bewegwijzerd. De richting tegen de klok in geeft u de weg aan met een oranje stip.

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

Een gemakkelijk traject zonder hellingen over rustige asfaltwegen, die voornamelijk door de landbouw worden gebruikt.

Contactgegens

Ammerland Tourist-Information

Ammerlandallee 12, 26655 Westerstede

Telefoon: +49 (0) 4488 / 563000
Fax: +49 (0) 4488 / 563009

Email: atis@ammerland.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.