Seitennavigation

Romeinen en Germanen in Kalkriese

Antieke geschiedenis

vergroten

Roman cohorts Varus Battle
© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Weetgierigen worden naar Kalkriese getrokken, waar ze de antieke geschiedenis op het spoor kunnen komen. In het jaar 9. n.Chr. vond hier de legendarische Slag bij het Teutoburgerwoud of de Varusslag plaats, waarbij de Romeinen in de strijd tegen de Germanen het onderspit delfden. Kinderen en volwassenen krijgen spannende verhalen te horen tijdens speciale familierondleidingen, waarbij ook een rondgang door de nieuwe permanente tentoonstelling is inbegrepen. Een highlight voor de kleintjes zijn de Romeinen- en Germanendagen, die met Pinksteren plaatsvinden.

Honderden mensen die Romeinen en Germanen naspelen, slaan dan hun kamp op in het park en demonstreren hoe de mensen 2000 jaar geleden leefden. De tocht door de Romeinse en Germaanse geschiedenis kan buiten de evenementen om uitstekend worden gecombineerd met een bezoek aan het touwklimpark.

Waaghalzen kunnen zich hier op de plek van de Varusslag van boom tot boom slingeren. In het museum en het park van Kalkriese worden diverse rondleidingen aangeboden, o.a. ook in het Engels, Frans en Nederlands.

Contactgegens

Tourismusverband Osnabrücker Land e. V.

Herrenteichsstraße 17+18, 49074 Osnabrück

Telefoon: +49 (0) 541 / 3234570

Email: team@tvosl.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.