Seitennavigation

Rond de Drielandsteen

Grafschafter Fietsentour Nr. 24

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De route voert u vanuit Bad Bentheim door het stadsdeel Gildehaus en langs Gildehauser Venn richting Nederland. Ontdek het dorp Losser en fiets dan terug via Gronau naar het startpunt Bad Bentheim.

Verloop en bezienswaardigheden

In Bad Bentheim is een bezoek aan het kenmerkende gebouw, kasteel Bentheim, een must voor elke toerist. Een paar kilometer verder, in het Bentheimer stadsdeel Gildehaus, kunt u de Gildehauser Venn zien. Het veen- en heidegebied is de grensstreek tussen het Graafschap, Nederland en Noordrijn-Westfalen. Verder brengt de route u door Nederland naar Lossar, waar enkele bezienswaardige kerken staan. Vervolgens leidt de weg naar Gronau, waar een Rock&Pop Museum en een voormalig tuinbouwtentoonstellingsterrein kunnen worden ontdekt. De tour eindigt met de terugweg naar Bad Bentheim.

Bewegwijzering

Een moderne fietsroutebewegwijzering met zogenaamde handwegwijzers toont u de weg op elke plek waar wegen zich kruisen. Alle borden met een fietssymbool informeren u over de richting naar en de afstand tot uw bestemming. Zogenaamde tussenwegwijzers maken uw oriëntatie gemakkelijker.

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De route is met zijn traject van ca. 44 kilometer over een vlak terrein ideaal geschikt als dagtour.

Contactgegens

Grafschaft Bentheim Tourismus

van-Delden-Straße 1-7, 48529 Nordhorn

Telefoon: +49 (0) 5921 / 961196
Fax: +49 (0) 5921 / 961197

Email: tourismus@grafschaft.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.