Seitennavigation

Schaufenster Fischereihafen Bremerhaven

amusement, gastronomie, informatie en logies

vergroten

Harbor Worlds
© BIS Bremerhaven Touristik

In het zuiden van Bremerhaven heeft het hart van de grootste visserijhaven op het Europese continent, Packhalle IV, zich ontwikkeld tot een 180 meter lange flaneerboulevard rondom het thema vis. Verse kost uit zee staat er op het menu van de vele restaurants. Toeristen en bewoners waarderen het afwisselende aanbod van amusement, gastronomie, informatie en overnachtingsmogelijkheden in gelijke mate. Stijlvolle restaurants en gezellige havenkroegen liggen in de voormalige Packhalle IV deur aan deur. Hier kunt u het roken van vis nog live beleven en vis proeven in al zijn diversiteit.

Het 'Schaufenster' (etalage) is echter niet in de eerste plaats een eet- en drinkboulevard, maar vooral een evenementenlocatie vol afwisseling en avontuur. Wie naar een van de vele feesten in het Schaufenster Fischereihafen komt, kan het beste meteen zijn familie en vrienden meenemen. Hier is altijd wat aan de hand: jazz, kroegmuziek, de FischParty, drakenbootraces, hardloopwedstrijden en andere maritieme events.

In het aangrenzende havenbekken biedt de Gera, de laatste Duitse zijtrawler, een kijkje in het harde werk van de zeevissers, en tijdens de geliefde havenrondvaart komt u langs koelhuizen, dokken, werven en de vuurtoren Brinkamahof.

Het fietsstation met toeristische informatie rondt het aanbod af. Bovendien ligt in het Schaufenster Fischereihafen de opstapplaats voor de Hafenbus:
Waar duizenden nieuwe auto's op de stellingen staan om in de buik van een schip te verdwijnen, waar gigantische combines na een reis van duizenden zeemijlen aankomen uit Amerika en waar tot wel 13.000 containers tegelijk op de grootste containerschepen ter wereld worden geladen, daar brengt de HafenBus zijn passagiers naartoe. Tijdens een circa twee uur durende tocht door absoluut verboden terrein, waar anders alleen medewerkers toegang hebben, krijgt u gegarandeerd een kijkje van heel dichtbij in de container- en autoterminal.

De vertrektijden van de HafenBus vindt u op de website van Bremerhaven Touristik.

Contactgegens

BIS Bremerhaven Touristik

H.-H.-Meier-Straße 6, 27568 Bremerhaven

Telefoon: +49 (0) 471 / 94646100
Fax: +49 (0) 471 / 94646190

Email: touristik@bis-bremerhaven.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.