Seitennavigation

Schloss Marienburg

Ware liefde hoort thuis op een kasteel

vergroten

Aerial view of Marienburg Castle
© EAC GmbH

Ware liefde hoort thuis op een slot. Daar, tussen Hannover en Hildesheim, 135 meter boven de zeespiegel, leeft ze voort, stil en vrijwel onaangetast. Overal in deze authentiek bewaarde zomerresidentie zijn de kleine tekenen van een grote liefde te bespeuren en te aanschouwen. En inderdaad, dit kasteel is als een sprookje - maar de liefde die er woont, is een waar gebeurd verhaal: die tussen koningin Marie en George V, de laatste koning van Hannover.

Al in de naam van Schloss Marienburg is voorgoed vastgelegd aan wie dit manifest van liefde ooit gewijd was: hare majesteit koningin Marie. Want als teken van zijn sterke liefde schonk koning George V in 1857 de Marienberg samen met het nog te bouwen kasteel voor haar 39e verjaardag aan zijn gemalin. Toen in hetzelfde jaar met de bouw van het kasteel werd begonnen, vermoedde nog niemand dat dit waarachtig koninklijke bewijs van liefde ooit tot de meest indrukwekkende bouwkundige monumenten van Duitsland zou behoren.

Maar het lot beschikte anders: nog voordat het slot voltooid was, stuurden de Pruisen George V in 1866 in ballingschap naar Oostenrijk, en een jaar later volgde koningin Marie haar man.

Sinds 2004 is Schloss Marienburg in bezit van de betachterkleinzoon van koningin Marie en koning George V, z.k.h. prins Ernst August van Hannover. Met hem kwam het kasteel van zijn betovergrootmoeder voor het eerst weer tot leven. Naast informatieve rondleidingen door de vrijwel volledig en origineel behouden vertrekken maakt een zorgvuldig samengesteld programma met een groot aantal vrolijke en muzikale gebeurtenissen Schloss Marienburg tegenwoordig nog meer tot datgene wat koningin Marie er altijd van gedroomd had: een monument van liefde en een cultureel middelpunt voor muziek en kunst!

Contactgegens

Marienburg Castle

Marienberg 1, 30982 Pattensen

Telefoon: +49 (0) 5069 / 348000
Fax: +49 (0) 5069 / 348009

Email: office@schloss-marienburg.com

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.