Seitennavigation

Schloss Wolfsburg

Ridders, graven en spoken

vergroten

Wolfsburg Castle
© Wolfsburg Marketing GmbH / Fotograf Reinhardt

Dit indrukwekkende gebouw in de stijl van de Weser-renaissance is niet alleen naamgever van de stad, maar ook het culturele middelpunt. In het interieur bevinden zich de Städtische Galerie, de Kunstverein en het Stadtmuseum. Bij een bezichtiging komt u het nodige aan de weet over de oorsprong en geschiedenis, en over ridders, graven en spoken.

Het slot werd aan het begin van de 14e eeuw opgericht als adellijke residentie en dateert in zijn huidige architectonische gestalte uit de tweede helft van de 16e eeuw. Het is een indrukwekkend voorbeeld van de zogenaamde Weser-renaissance.

De oprichtersfamilie was het machtige adellijke geslacht Von Bartensleben. In het midden van de 18e eeuw stierven de Von Bartenslebens in de mannelijke lijn echter uit, en zodoende ging het slot in het kader van de erfopvolging over op de graven Von der Schulenburg. Deze familie bezat het slot tot 1942. Daarna wisselde het kasteel vaak van eigenaar, totdat de stad Wolfsburg in 1962 de trotse bezitter van het slot werd. Sindsdien wordt het slot gerenoveerd en voor representatieve en culturele doeleinden gebruikt. Ontvangstruimtes (gerechtshuis, tuinzaal, schouwkamer).

Vanaf 1974 Städtische Galerie met kunstwerken uit de 20e eeuw. Continu wisselende tentoonstellingen (Kunstverein Wolfsburg). Het Stadtmuseum in de koetshuizen van het slot geeft een kijkje in de geschiedenis van het kasteel en zijn omgeving en houdt regelmatig speciale exposities. Concerten in de Antoniensaal of de Schlosshof. Grafische werkplaats, drukkerij, ateliers.

Bezoek Schloss Wolfsburg en neem een duik in de bewogen geschiedenis.

Contactgegens

Schloss Wolfsburg

Schloßstraße 8, 38440 Wolfsburg

Telefoon: +49 (0) 5361 / 828540
Fax: +49 (0) 5361 / 828541

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.