Seitennavigation

Schwedenspeicher Stade

Het gebouw alleen is al geschiedenis

vergroten

"Schwedenspeicher" in Stade
© STADE Tourismus-GmbH

Het gebouw alleen is al geschiedenis: dit museum bevindt zich in het voormalige Zweedse proviandhuis, direct aan de oude Hanzehaven. Vanaf het water is al te zien hoe het gebouw op palen zich verheft. Het modern opgezette museum straalt sinds 2011 met nieuwe glans.

Het belangrijkste thema is de geschiedenis van de stad en de Hanze. Op de begane grond wordt een permanente tentoonstelling over de stadsgeschiedenis gepresenteerd, en in vijf themagebieden wordt op de eerste verdieping de wereld van de Hanze indrukwekkend geïllustreerd. Naast interactieve stations en aanschouwelijke driedimensionale tekeningen wachten de bezoekers illustraties op groot formaat, die met veel humor en liefde voor detail een ongewone toegang bieden.

Op een groot driedimensionaal multimediamodel wordt bovendien de historische ontwikkeling van de Hanzestad Stade in zes episodes voorgesteld. De belangrijkste stukken over deze mijlpalen en een exclusieve selectie van vondsten uit de haven van Stade vormen andere centrale elementen van de tentoonstelling.

Contactgegens

Schwedenspeicher-Museum

Wasser West 39, 21682 Stade

Telefoon: +49 (0) 4141 / 797730
Fax: +49 (0) 4141 / 7977399

Email: info@museen-stade.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.