Seitennavigation

Sole & Kneipp-Tour

Door de Heilbäder van het Osnabrücker Land

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De Sole- en Kneipp-behandelingen worden traditioneel in de Heilbäder van het Osnabrücker Land toegepast. De ontdekking van Bad Iburg, Bad Rothenfelde, Bad Essen en Bad Laer is allemaal de moeite waard.

Verloop en bezienswaardigheden

U start in Bad Rothenfelde, het oudste Heilbad in het Osnabrücker Land, waar u de gradeerwerken kunt bewonderen. De inwoners van Bad Laer, het volgende dorp, hebben hun kuuroordstatus te danken aan hun Solequelle. De Sole-behandeling in Bad Laer heeft heel wat toepassingen, bv. in het ontspannend warme Sole-Therapiebad en in verschillende producten, van de pittige Sole-mosterd tot de genezende Sole-zalf. Vanuit Bad Laer maakt u een omweg richting het zuiden naar Glandorf, waar u in de zomer zeker eens asperges zou moeten eten. Nu brengt de route u direct verder noordwaarts naar het Teutoburger Wald, waar het imposante Bad Iburger Kasteel ligt. Bad Iburg heeft zich volledig gewijd aan Sebastian Kneipp – alle behandelingen worden volgens zijn basisregels uitgevoerd, wat verwijst naar veel beweging in het water en in de open lucht. Vervolgens loopt de route door een prachtig bos tussen Bad Iburg en Hilter. Een van de meest fotogenieke landschappen in het Osnabrücker Land biedt Hilter met de ‚Borgloher Schweiz‘.

Bewegwijzering

De Sole & Kneipp-Tour is in het fietscontrolesysteem van het Osnabrücker Land (RAVELOS) geïntegreerd en wordt doorlopend in beide richtingen bewegwijzerd. Het volgende routelogo begeleidt u tijdens uw tocht.

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De tour bevat zowel vlakke als bergachtige stukken.

Contactgegens

Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Herrenteichstraße 17+18, 49074 Osnabrück

Telefoon: +49 (0) 541 / 3234570
Fax: +49 (0) 541 / 3232761

Email: team@tvosl.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.