Seitennavigation

Specialiteiten uit de Lüneburger Heide

Heidschnucken en asperges

vergroten

Dinner in the Lüneburg Heath
© Lüneburger Heide GmbH

De Lüneburger Heide is één van de beroemdste regio’s van Europa en ook de keuken van de regio heeft als highlights veel typische regionale specialiteiten. Naast aardappels, asperges en honing waarderen fijnproevers het zachte, ongeveer zoals wildbraad smakende vlees van de Heidschnucke. Dit is een zeer oud schapenras dat speciaal is aangepast aan de bijzondere verhoudingen van de veenlandschappen in de heidegebieden. Het vlees van de Lüneburger Heidschnucke is in Europa onder deze naam beschermd.

De Nedersaksische aspergestraat is een genot voor iedere toerist vroeg in de zomer: over een lengte van 750 kilometer verbindt de straat de belangrijkste teeltgebieden van het “witte goud”. De route begint in Burgdorf bij Hannover en voert helemaal tot de zuidelijke Lüneburger Heide en zelfs nog verder. Een reis langs de Aspergeroute in de meimaand is een culinaire belevenis. In veel plaatsen vinden vroeg in de zomer aspergefeesten en –markten plaats, waar aspergekoninginnen worden verkozen en natuurlijk zijn er genoeg asperges. Ze worden geserveerd met sauce hollandaise of vloeibare boter – een kwestie van smaak – en met ham en lekkere heide-aardappelen uit de zanderige bodem van de Lüneburger Heide.

Contactgegens

Lüneburger Heide GmbH

Wallstraße 4, 21335 Lüneburg

Telefoon: +49 (0) 700 / 20993099

Email: info@lueneburger-heide.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.