Seitennavigation

Specialiteiten van Nedersaksen

De culinaire specialiteiten van Nedersaksen zijn al even gevarieerd als haar regio’s

Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. In de buurt van de kust wordt natuurlijk verse vis gegeten, in de heidegebieden komt het voedsel van de schrale zandgrond, terwijl de rivierregio’s leven van hun vruchtbare akkers en frisgroene weiden. In de bergachtige Harz bieden het wild en de heldere meren en beken inspiratie voor het menu van de lokale restaurants.

Schol, bot en aal – verser gaat het niet

Vis, niet alleen uit de zee

Heerlijke, vers gevangen vis op het bord is niet alleen een delicatesse uit de nabijgelegen kusten van Nedersaksen. meer

Specialiteiten uit de Lüneburger Heide

Heidschnucken en asperges

Naast aardappels, asperges en honing waarderen fijnproevers het zachte, ongeveer zoals wildbraad smakende vlees van de ... meer

Specialiteiten uit de Harz

In het Harzgebergte worden forellen en ...

De Harz is één van de beroemdste regio’s van Europa en ook de keuken van de regio heeft als highlights veel typische ... meer

De wintergroente groene kool

Het nationale gerecht van het noorden.

De liefhebbers genieten niet enkel van de smaak van dit stevige gerecht. meer

Fruit uit het Alte Land

Gezond fruit

Het 'Alte Land' wordt terecht de grootste boomgaard van Duitsland genoemd. meer

Asperges uit Nedersaksen

Het witte goud

Over een afstand van 750 kilometer verbindt de Nedersaksische Aspergeroute de belangrijkste teeltgebieden van het ‘witte ... meer

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.