Seitennavigation

Natuurpark Steinhuder Meer

Grootste meer van Noordwest-Duitsland

Hart en naamgever van dit natuurpark is het grootste meer van Noordwest-Duitsland, het circa 30 km2 grote Steinhuder Meer. In de wijde omtrek wordt het gebied van het natuurpark aan de noordkant begrensd door het Allertal, in het oosten door het Leinetal, in het zuiden door het Mittellandkanal en in het westen door het Wesertal. Maar het landschap van het natuurpark biedt veel meer dan 'alleen het meer'. Uitgestrekte veengebieden, weidse geestlanden, grasland, bossen, de meest noordelijke uitlopers van het middelgebergte en de aangrenzende rivierdalen maken het natuurpark met zijn veelzijdige landschap tot een recreatiegebied van landelijke betekenis.

De magische aantrekkingskracht van het water, in combinatie met de mogelijkheid om te zwemmen, te zeilen, te surfen of te varen, lokt vooral in het zomerseizoen veel bezoekers naar het Steinhuder Meer. Het strand bij de witte duinen aan de noordoever en het zwemeiland aan de zuidoever zijn trekpleisters voor badgasten en zonaanbidders.

Vesting Wilhelmstein

De vesting Wilhelmstein bereikt u van april tot oktober vanuit Steinhude en Mardorf met de 'Auswanderer' van de Steinhuder Personenschifffahrt. De Auswanderer zijn grote houten zeilboten met motor voor het vervoer van personen. De bezoeker krijgt een kijkje in het leven in het graafschap Schaumburg. De naam van de vesting gaat terug op de stichter, graaf Wilhelm.

Bezienswaardigheden in natuurpark Steinhuder Meer

  • Steinhuder Meer met zijn avontuurlijke paden
  • Kasteel Landestrost met turfmuseum en champagnekelder in Neustadt
  • Historische kuurbaden in Bad Rehburg
  • Dinosauriërpark Münchehagen (link intern)
  • Historisch schurengebied in Steinhude en Estorf

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.