Seitennavigation

Streken & Steden in Nedersaksen

In Vakantieland Nedersaksen valt veel te beleven. Ga mee op reis door alle streken en steden van het vlakke en weidse land net over de grens tot aan de bergen van de Harz.

Wat de steden in Nedersaksen zo interessant maakt? De variatie!
Van de Noordzee via de heidelandschappen van Lüneburg tot aan de Harz zijn er talrijke interessante en bezienswaardige historische binnensteden, bruisende metropolen en bedrijvige havensteden te ontdekken. In het levendige en gastvrije Nedersaksen vindt u UNESCO werelderfgoed naast levendige stadskernen, maar ook bekende producten zoals Jägermeister en een fascinerende architectuur. Elke stad heeft zijn eigen uitstraling. Of het nu het classicistische Oldenburg is of het pittoreske Celle met zijn 500 gerestaureerde vakwerkhuizen, de Volkswagenstad Wolfsburg, waar alles om mobiliteit draait, of de hoofdstad Hannover, een sprankelende beursstad in het groen.

De 14 vakantiegebieden in Nedersaksen zijn zo verschillend als het maar zijn kan. Ga mee op reis naar het vlakke Emsland net over de grens, de Noordzee met Duitse Waddeneilanden, de eerste heuvels van het Osnabrücker Land, de uitgestrekte heidegebieden van de Lüneburger Heide, de sprookjeswereld van het Weserbergland en de ruige natuur van de Harz. Elke streek heeft zijn bijzonderheden, zijn eigen tradities, sagen en legendes en culinaire bijzonderheden. Ontmoet de Rattenvanger van Hamelen, proef een regionaal biertje of doe mee met een echte Ostfriese theeceremonie.

Aan één vakantie naar Nedersaksen heb je niet genoeg.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.