Seitennavigation

Emsland: superlatieven in cultuur en techniek

Meyer Werft en nog veel meer

Reusachtige cruiseschepen ontstaan in de hallen van de beroemde Meyer Werft. Meer dan 500 miljoen planten verlaten ieder jaar de immense kassen van avonturenwereld Emsflower. Een bezoekerscentrum informeert u uitvoerig over de magneettreintechniek van de Transrapid. En in het Emsland Moormuseum staat de grootste stoomploeg ter wereld opgesteld.

Het Emsland onthaalt zijn gasten met technische superlatieven, die allemaal optimaal op groepen bezoekers zijn ingesteld. Ook jeneverstokerijen als de Berentzen-Hof en Rosche openen hun deuren en nodigen u uit voor een rondleiding en het proeven van hun eigen producten.

Wie cultuur en geschiedenis waardeert, is in het Emsland op de goede plek. Het als enige bewaarde barokke stervormige jachtslot Clemenswerth, een verbluffend aantal van meer dan 4.000 jaar oude megalithische graven omgeven door spannende mythen, en het in oppervlakte grootste veenmuseum (met hoogveen en veentrein), zijn maar drie van de mogelijke bestemmingen.
Tijdens de zoektocht naar aantrekkelijke attracties, excursiebestemmingen en bezienswaardigheden wordt u geholpen door onze EmslandSCOUT!

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.