Seitennavigation

Teufelsmoor

Natuurbelevenissen in het weidse land

vergroten

Torfkähne Hamme Teufelsmoor
© Anja Steffen

Het Teufelsmoor, met Duitslands belangrijkste kunstenaarsdorp Worpswede, ligt direct ten noorden van Bremen en is een paradijs voor fietsers, kanoërs en iedereen die graag buiten is. Langs de goed aangegeven fietspaden nodigen de 'Melkhüs' met hun van melk gemaakte lekkernijen uit voor een verblijf. Fietsroutes als 'Weites Land' of 'Vom Teufelsmoor zum Wattenmeer' zijn uitstekend geschikt voor meerdaagse tochten.

Maar ook het aanbod aan dagtochten is veelzijdig: bijvoorbeeld de circa 42 km lange KlimaTour, waarbij u zich voorzien van GPS-apparaat en infobrochure in het spoor van de klimaatverandering begeeft. Onderweg leert u waarom de bescherming van veenlanden zo belangrijk is.

Het Teufelsmoor is doortrokken van talrijke waterlopen. Met kano of kajak kunt u het indrukwekkende, weidse landschap van de Hammeniederung van zeer dichtbij meemaken (gratis waterkaart verkrijgbaar). Wie niet zelf de peddels wil grijpen, kan lekker meevaren op een turfschip. Met hun bruine zeilen bepalen ze het landschapsbeeld (seizoen van mei t/m oktober). Een tocht met een turfschip hoort bij iedere vakantie op het Teufelsmoor en kan goed worden gecombineerd met een tocht in de historische Moorexpress.

Contactgegens

Touristikverband Landkreis Rotenburg zwischen Heide und Nordsee e.V.

Am Pferdemarkt 1, 27356 Rotenburg (Wümme)

Telefoon: +49 (0) 4261 / 81960
Fax: +49 (0) 4261 / 819620

Email: info@TouROW.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.