Seitennavigation

Thalasso in Nedersaksen

Gezondheid uit zee

vergroten

Frau im Bademantel am Strand
© Die Nordsee GmbH/Dirk Topel

Een vakantie aan de Noordzee is bijzonder prikkelend. Het sterk wisselende klimaat en de combinatie van zon, wind en water versterken het immuunsysteem. De gezonde jodiumhoudende lucht, het reinigend zeewater met aerosols en de straling van de zon hebben een positief effect op luchtwegen en huid.

Ook een kort verblijf aan de Noordzee is goed voor lichaam en geest. Talrijke wellness- en thalasso-centra langs de kust en op de Ostfriese Waddeneilanden bieden speciale toepassingen voor een verkwikkende time-out. Water en vuur zijn de bepalende elementen in het Bade:haus op het eiland Norderney. Het thalassobad is zo aangelegd dat jong en oud er plezier hebben. De activiteiten in het Badewerk in Neuharlingersiel volgen het ritme van eb en vloed.

 

Originele thalasso vindt u alleen aan zee

Thalasso is veel meer dan een trend. Aan de Noordzee genieten bewoners en gasten al meer dan 2 eeuwen van de heilzame kracht van thalasso. De zee zelf levert de grondstoffen: zeewater, zout, algen en slik. De letterlijke vertaling van thalasso is 'genezende behandeling door de zee'. Logisch dus dat de beste thalassocentra aan zee liggen. De genezende grondstoffen liggen pal voor de deur. Spoorelementen en mineralen zoals natrium, magnesium, calcium en kalium kunnen tijdens een thalassobehandeling in de huid dringen en zorgen voor een behaaglijk gevoel. Een algenwikkel of een pakking met zeeslib kan dit effect nog versterken. Beide hebben een reinigende en ontstekingremmende werking.

 

Actief genieten van de Noordzee

Naast massages, sauna's en baden maakt ook beweging in het gezonde klimaat deel uit van de thalassotherapie. Uitgestrekte wandelingen aan het strand, fietsen en nordic walking zijn een welkome afwisseling.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.