Seitennavigation

Wellness regio's

De heilzame kracht van de natuur

vergroten

Mitternachtsschwimmen unter dem Wasserfall in der Hufeland Therme
© Niedersächsisches Staatsbad Pyrmont

De kracht van de zee in het noorden

De Waddenzee strekt zich uit langs de hele Noordzeekust van Nedersaksen. Het eeuwige ritme van eb en vloed maken van de Waddenzee zo´n unieke biotoop dat de UNESCO het heeft erkend als werelderfgoed. Het afwisselende klimaat en de combinatie van wind, water en zon hebben een positieve werking op lichaam en geest. De zee is bovendien een belangrijke leverancier van helende grondstoffen. Het zeewater, zand, zout, algen en slib zijn de belangrijkste ingrediënten voor de thalassobehandelingen die op talrijke plaatsen langs de Noordzee en op de waddeneilanden worden aangeboden. Water en vuur zijn de bepalende elementen in het Bade:haus op het eiland Norderney. Het thalassobad is zo aangelegd dat jong en oud er plezier hebben. De activiteiten in het Badewerk in Neuharlingersiel volgen het ritme van eb en vloed.


Bronnen met gezondheid in het westen

Zuivere boslucht, de heuvels van het Teutoburger Wald, minerale gesteenten waar puur water uit opborrelt, zoutbaden en tal van wellnessoases kenmerken het westen van Nedersaksen. In het Osnabrücker Land liggen 4 gerenommeerde kuuroorden op een rijtje. Bad Rothenfelde is de hoofdstad van het zout met de spiksplinternieuwe Therme Carpe Sol. Adem de zoute lucht in tijdens een wandeling langs het gradeerwerk. Deze unieke contructie van takjes is de langste van Europa. Energie tanken kun je ook in het SoleVital in Bad Laer. Het idyllische vakwerkstadje Bad Essen is een uitstekende bestemming voor een wellnessbreak. Tecklenburg en Bad Iburg zijn erkend als kneippkuuroord, genoemd naar de beroemde natuurgenezer Kneipp. In Bad Bentheim, diep onder de rots met de stoere burcht, borrelt extreem mineraalrijk water naar boven. Het heerlijk warme water wordt direct naar de Bentheimer Mineral Therme geleid.
 

Genieten met alle zintuigen in het oosten

Met de fiets of te voet het uitgestrekte heidelandschap van de Lüneburger Heide verkennen. Onderweg kom je herders tegen met de 'Heidschnucken', de typische heideschapen, en verder idyllische boerderijen en leuke boerderijwinkeltjes met streekproducten. ´s Avonds kun je genieten van regionale specialiteiten zoals heidelam, verse heideaardappelen en asperges. Het La Vital Sport- & Wellnesshotel in Wesendorf heeft zulke uitstekende faciliteiten dat ook gerenommeerde voetbalclubs hier hun trainingskamp hebben. Het Best Western Premier Castanea Resort in Lüneburg heeft maar liefst 2 golfterreinen op het enorme terrein. En na een sportief rondje golf eventjes de spieren laten masseren in de uitstekend geoutilleerde wellnessoase.
 

Sportief in het zuiden

De Harz en het Weserbergland zijn idaal voor een actieve, sportieve vakantie. De ruige natuur van de Harz, met zijn heldere bergmeertjes, kleurrijke bergweides en grillige rotspartijen, vormt de perfecte omgeving voor een uitdagende wandeling. Een weldaad voor lichaam en geest straalt Hotel Romantischer Winkel Spa & Wellness Resort in Bad Sachsa tot in elke hoek van het complex uit. Het Weserbergland is het land van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Een verblijf in het luxe Steigenberger Hotel and Spa in Bad Pyrmont is als een sprookje dat waar wordt.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.