Seitennavigation

Tierpark Nordhorn

Familiezoo in het groen

vergroten

Petting zoo in Nordhorn with colorful Bentheim piglets
© Franz Frieling

Een eind verder naar het noorden ligt een stad op een eiland: Nordhorn. De Vecht omstroomt de hele stad, dus logisch dat de stad hier met een boot wordt bezichtigd. Dierenpark Nordhorn, de 'Familienzoo im Grünen' is met meer dan 300.000 bezoekers per jaar een van de meest geliefde bestemmingen voor een uitje in het graafschap Bentheim en ligt direct aan de Nederlandse grens.

Op een oppervlak van 10 hectare laat het dierenpark duizend dieren van negentig verschillende soorten zien. Behalve gezinsvriendelijke prijzen biedt de dierentuin vele attracties voor kinderen, en zelfs een dierentuinschool.

Nog een bijzonderheid van het dierenpark is het Naturpfad Vechteaue. Hier worden kinderen en jongeren met educatieve spelletjes en informatieborden ingevoerd in de geheimen van dier en natuur.

Wanneer u het avonturenpad op stelten volgt door de fraaie oeverbosbiotoop aan de oude arm van de Vecht, komt u bij de historische Vechtboerderij. Deze meer dan honderd jaar oude, originele hoeve met een echte boerentuin herbergt allerlei verschillende oude en gedeeltelijk ernstig bedreigde huisdierrassen. Een absolute publiekstrekker is hier de kinderboerderij met biggetjes van de bonte Bentheimer varkens.

Contactgegens

Tierpark Nordhorn gGmbH

Heseper Weg 140 (Navigation: Heseper Weg 110), 48531 Nordhorn

Telefoon: +49 (0) 5921 / 712000
Fax: +49 (0) 5921 / 7120010

Email: info@tierpark-nordhorn.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.