Seitennavigation

Tour de Kultur (Cultuurtocht)

Mountainbike-rondtocht in het Weserbergland

Deze route is geschikt voor: mountainbike

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Traject: 54,1 km
Stijging: 1158 m
Daling:1158 m
Duur: 4:23 h
Laagste punt: 114 m
Hoogste punt: 490 m

Geniet van de kasteeltuin in de startplaats Fürstenberg van het prachtige uitzicht op het Weserdal; na de tocht bent u hier wellicht te moe voor. U verlaat Fürstenberg via de Landstraße richting Derental; een soms enigszins modderige weg brengt u heel snel weer omlaag naar de Weser.
Via een lange klim komt u in Derental. De route loopt verder via een korte steile afdaling en een slingerende klim, langs de door bossen omgeven boshut Winnefeld. Relatief op uw gemak bereikt u Nienover, waar u voor het eerst kunt zwemmen, of het grote wildpark van het bosweideproject kunt bezichtigen, waar onderzoek wordt gedaan naar de invloed van weidedieren zoals hekrunderen op de natuurlijke bosontwikkeling.
Een beklimming en een afdaling verder komt u in Schönhagen met zijn mooie stadskern en de mogelijkheid om even heerlijk te ontspannen. Hierna volgt een lange beklimming die bij zonnig weer zeer warm kan zijn vanwege het open weidelandschap. Als beloning volgt een single trail-afdaling naar Donnershagen, waar u in het plaatselijke 'koekhuisje' opnieuw even uit kunt rusten. En al snel volgt de Neue Teich, waar u snel even in kunt duiken als u zin heeft. Afgekoeld en opgefrist bent u helemaal klaar voor de lange, pittige klim richting Neuhaus. Ook daar zijn voldoende gelegenheden om weer op krachten te komen.
Natuurliefhebbers kunnen het wildpark bezichtigen. Via een laatste klim en een lange, vrij vlakke afdaling komt u tot slot terug in de stad met het uitzicht - Fürstenberg.

Start van de mountainbikeroute

Parkeerplaats slot Fürstenberg

Beste seizoen

Januari - December

Contactgegens

Solling-Vogler-Region im Weserbergland

Lindenstraße, 37603 Holzminden-Neuhaus

Telefoon: 0 55 36/9 60 97-0

Email: info@solling-vogler-region.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.