Seitennavigation

Vakantie met de kinderen

Reistips voor gezinnen in het Altes Land aan de Elbe

vergroten

Agathenburg Castle at Stade
© Schloss Agathenburg

Natureum Niederelbe in het Altes Land aan de Elbe

Direct aan de monding van de Oste ligt het Natureum Niederelbe met zijn Elbe-kustpark. Verwondering over dieren, natuur en natuurgeweld staan in het Elbe-kustpark op het programma. Het park lokt met een weerstation, een model van een stormvloed en een tv-zender van vogels en kust. Bovendien is er een goudwasinstallatie, een bijzondere ontdekking voor kinderen. In de 'kustdierentuin' kunnen vissen, slijkspringers, slangen en schildpadden worden bekeken en tijdens rondleidingen ook gedeeltelijk worden aangeraakt. De grote permanente tentoonstelling in het Natureum is gewijd aan het landschap, de dieren en de mensen langs de Niederelbe. Waar trekken de ooievaars naartoe, wat volgt er op eb: de antwoorden vind je in het Natureum. Elke dag zijn er ook gratis rondleidingen.
Vanuit de uitkijktoren kijkt u direct op de grote, trechtervormige monding van de Elbe in de Noordzee. Het is de grootste, gedeeltelijk nog natuurlijke riviermonding van Midden-Europa. Hier stuiten rivier en zee op elkaar.
 

Belevenissen op het Altes Land aan de Elbe

Paarden die in de avondzon draven op de frisse, groene weiden, de zwartbonte koeien die tevreden op hun weide liggen, schapen op de dijk, en aan de hemel vliegt een zwerm brandganzen. Hier kunt u de meest uiteenlopende dieren bekijken en meemaken. De talloze schapen in de vakantieregio houden het gras op de dijken kort en zijn zo belangrijke verzorgers van het landschap. De paardenfokkerij heeft de landstreek Kehdingen tot ver over de landsgrenzen bekend gemaakt. Uit deze regio zijn internationaal succesvol optredende dressuur- en springpaarden afkomstig. Paardrijden langs de Elbe, ritten met een koets of huifkar, of het ruitertoernooi in Bargstedt op de Stader Geest: een paardenland voor de echte liefhebbers. En de Niedersächsische Milchstraße nodigt u uit voor een bezoek aan de koe.

Contactgegens

Tourismusverband Landkreis Stade / Elbe e.V.

Kirchenstieg 30, 21720 Grünendeich

Telefoon: +49 (0) 4142 / 813838
Fax: +49 (0) 4142 / 813840

Email: info@tourismusverband-stade.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.