Seitennavigation

Van Hutewald naar de Sollingturm

Mountainbike-rondtocht voor echte genieters

Deze route is geschikt voor: mountainbike

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Traject: 33,8 km
Stijging: 864 m
Daling: 865 m
Duur: 3:16 h
Laagste punt: 104 m
Hoogste punt: 435 m

Vanuit Bodenfelde wordt u allereerst omgeven door de Kahlberg, waarna u snel terugkeert naar de Weserradweg die u volgt tot Wahmbeck. Nu wordt meer inspanning vereist, want hier volgt een lange beklimming. Kort voordat u het hoogste punt van deze klim bereikt, komt u bij een rustplaats met een picknicktafel en banken. Vanaf hier heeft u richting het zuiden een prachtig uitzicht over het Weserdal. Na nog een paar hoogtemeters volgt eerst een vlak stuk, tot u Nienover bereikt via een afdaling over een kort stuk single trail en een bospad, dat parallel loopt aan de omheining van het bosweideproject. Daar kunt u in een klein meer zwemmen of een omweg maken naar het mooie Reiherbachdal.
Na nog een beklimming en bijbehorende afdaling komt u in Schönhagen, waar u even kunt uitrusten. U moet in ieder geval ergens even bijtanken, want er staat u een lange en in de zomer vaak hete beklimming naar de Sollingturm te wachten, die niet niks is. Gelukkig kunt u boven weer genieten van een prachtig uitzicht over het Weserbergland. Hiertoe hoeft u alleen maar de treden van de recent gerenoveerde Sollingturm te beklimmen.
Daarna gaat het alweer bergafwaarts, eerst enigszins oneffen, maar dan heel ontspannen hoofdzakelijk over grind- en asfaltpaden naar Sohlingen.
Het verbaast u waarschijnlijk niet dat een volgende klim onvermijdelijk is. Deze laatste helling is deels echt steil, maar de afdaling naar de eindbestemming in Bodenfelde is weer heel plezierig.

Start van de mountainbikeroute

Parkeerplaats sportveld Bodenfelde

Beste seizoen

Januari - December

Contactgegens

Solling-Vogler-Region im Weserbergland

Lindenstraße, 37603 Holzminden-Neuhaus

Telefoon: 0 55 36/9 60 97-0

Email: info@solling-vogler-region.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.