Seitennavigation

Vliegen boven de regio Rotenburg (Wümme)

Beleef deze vakantieregio eens vanuit vogelperspectief

Ontdek de vakantieregio Rotenburg (Wümme) ook eens vanuit vogelperspectief en geniet van het uitzicht op land en volk tijdens een rondvlucht per (zweef-)vliegtuig of heteluchtballon. Voor iets grotere waaghalzen is een tandemsprong een optie.

Vliegvelden in de vakantieregio Rotenburg (Wümme):

  • Aeroclub Elbe-Weser Karlshöfen
  • Vliegveld Weser Wümme
  • Vliegveld Rotenburg (Wümme)
  • Zweefvliegveld Tarmstedt-Westertimke
  • Zweefvliegveld van de GleitSegelClub Weser aan de rand van de Lüneburger Heide

Met een heteluchtballon de zonsopgang tegemoet

Langzaam wordt de op de grond uitgespreide ballon opgeblazen, de plooien trekken strak, en dan kan ballonvaarder Dunker Müller beginnen de gasbrander aan te steken. Luid sissend schiet eerst een goudkleurige en later een vaalblauwe vlam naar binnen in de rode huls. Twee helpers houden de opening vast, zodat de lucht van de ventilator en de vlam van de brander in de huls terechtkomen. Langzaam richt de ballon zich op en krijgt hij gestalte. Maar een paar minuten later sleept de in de huls gevangen hete lucht de mand en zijn passagiers de hoogte in.

De avontuurlijke tocht over het ongerepte natuur- en cultuurlandschap van de vakantieregio Rotenburg (Wümme) kan beginnen. Geniet ook van het fabelachtige landschap tijdens een ballonvaart!

Meevliegen in een heteluchtballon is spontaan mogelijk. De ballons starten meestal met zonsopgang of in de late middag. Totale duur ca. 5 tot 6 uur.

Gratis folders & brochures

meer

meer

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.