Seitennavigation

Wandelen in het graafschap Bentheim

Talrijke kleine wandelpaden

vergroten

Frenswegen Abbey, Nordhorn
© Grafschaft Bentheim Tourismus / Rudi Schubert

Er lopen talrijke kleine wandelpaden rondom de verschillende plaatsen. Ontdek de historische grafheuvels bij Uelsen en ga zwerven over de heide. Op de Isterberg bij Bad Bentheim kunt u door de zandsteenklippen wandelen, en voor kinderen is de Isterberg een spannend klimpark op natuurlijke rotsen. Rond het seminarie van Wietmarschen lopen talrijke weggetjes door het Stiftsbusch, en niet alleen pelgrims houden hier halt bij de staties van de Glaubensweg.

De Handelsweg in het graafschap Bentheim -
in het spoor van de reizende handelaren

De Handelsweg vormt de verbinding van de Töddenweg (van Osnabrück naar Oldenzaal) met het Marskramerpad (van Oldenzaal naar Deventer). Deze wandelweg verbindt de vredesstad Osnabrück met de Hanzestad Deventer en herinnert aan de lakenhandelaren en de marskramers van weleer. Het 226 km lange wandelpad voert over rustige trajecten langs afwisselende landschappen.

In Duitsland doorkruist het pad het heuvellandschap van het Osnabrücker und Tecklenburger Land. Na het doorkruisen van het vlakke Münster- en Emsland loopt de weg via de uitlopers van het Teutoburger Wald in het graafschap Bentheim omlaag naar het rivierlaagland van de Dinkel. In Nederland doorkruist de Handelsweg het schilderachtige parklandschap van de provincie Overijssel.

Ga wandelen in het spoor van de teuten, marskramers en Hollandgangers en beleef de geschiedenis van heel dichtbij!

Op het spoor van de drie Podagristen

Het grensoverschrijdende Podagristenpad verbindt het kuuroord Bad Bentheim met het Nederlandse Coevorden en biedt u historisch wandelvertier zonder grenzen. De 75 km lange, met borden aangegeven wandelroute voert dwars door het graafschap Bentheim.

In 1843 gingen drie Coevorders op pad naar Bad Bentheim. De drie wandelaars van gevorderde leeftijd noemden zichzelf vol zelfspot Podagristen, afgeleid van het Griekse woord voor jichtpatiënt. Op hun bestemming wilden ze genieten van de heilzame werking van het Bentheimse zwavelbad.

Het pad voert van het startpunt bij kasteel Bentheim door een afwisselend landschap van groene vlaktes, heide- en bosgebieden, beken en rivieren langs de historisch beladen etappe-eindpunten van de Podagristen. Uiteraard kan de route ook in omgekeerde volgorde worden afgelegd: van Coevorden richting Bad Bentheim.

Contactgegens

Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

van-Delden-Str. 1-7, 48529 Nordhorn

Telefoon: +49 (0) 5921 / 961196
Fax: +49 (0) 5921 / 961197

Email: tourismus@grafschaft.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.