Seitennavigation

Wandelen

In het Osnabrücker Land

vergroten

Hiking in the Teutoburg Forest
© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Hunebedden uit de steentijd en versteende dinosauriërsporen, het schouwtoneel van de slag tegen Varus en een route door het hele zonnestelsel: wandelaars in het Osnabrücker Land kunnen een heleboel beleven. Vooral in Melle, de stad van de Deutscher Wandertag 2011, waar uit één bron twee rivieren ontspringen.

Melle heeft 46.000 inwoners, maar het oppervlak is ongeveer een kwart groter dan dat van de deelstaathoofdstad Hannover. Vijf waterburchten zijn verdeeld over het stadsgebied, dat fabelachtig in een uitgestrekt dal tussen het Teutoburger Wald het Wiehengebergte ligt.

In de wijk Gesmold bevindt zich een van maar twee 'bifurcaties' in Duitsland: de Hase, een zijrivier van de Ems, deelt zich hier, en zo ontstaat zonder eigen oorsprong de Else, die in tegengestelde richting naar de Weser vloeit. Kortom: de wandelhoofdstad van 2011 is een opmerkelijke plek en bovendien een goed startpunt voor wandelaars. Want door het Osnabrücker Land voeren zo'n 100 paden naar talloze spannende bestemmingen.

Ahornweg

Een van de fraaiste routes voor natuurgenieters begint bij de uitkijktoren op de 220 meter hoge Beutling: de Ahornweg voert door schaduwrijk loofbos over de hoogten van Wiehengebergte en Teutoburger Wald. De mooiste etappefinish in de nazomer is Hagen aan het Teutoburger Wald met zijn weiden vol zwerffruit.

DiVA-walk: van de dinosauriërs naar het schouwtoneel van de slag tegen Varus

Heel andere sterren heeft de DiVa-walk, die van de dinosauriërs naar het schouwtoneel van de slag tegen Varus voert. Daartussen loopt de route over zachte hellingen, door oude stadjes, en naar kastelen en burchten.

Hünenweg

De Hünenweg rijgt diverse 4000 jaar oude megalithische graven aaneen. Hij begint in Osnabrück en eindigt na 208 km in Papenburg in het Emsland.

Molenroute door het Osnabrücker Land

Allesbehalve geheimzinnig zijn de bezienswaardigheden langs de Mühlenweg: elf technische monumenten zijn hier te bezichtigen, en sommige zijn nog volledig functioneel en regelmatig in bedrijf. En bij elke molen is weer iets anders te ontdekken of te genieten: het vers gebakken molenbrood in Nette of de gezellige pleisterplaats op het museumeiland in de Mühlenteich in Venne. En bij de molen Sommer stellen gasten verrast vast: dit is geen museum, hier wordt werkelijk nog hout gezaagd.

Brochure Wandelplezier in het Osnabrücker Land

Met de tweetalige (D/NL) brochure Wanderlust - Auf neuen Pfaden unterwegs resp. Wandelplezier - Onderweg op nieuwe paden krijgt u uitgebreide informatie over het wandelparadijs Osnabrücker Land. Hier, in natuur- en geopark Terra.vita met het Wiehengebergte en het Teutoburger Wald, worden vijf toproutes aanbevolen, naast ca. honderd andere wandelroutes, om de regio te voet te verkennen.

De vijf optimaal aangegeven premieroutes worden in de brochure uitgebreid beschreven, en handige all-in arrangementen maken de planning van uw wandeltocht bij ons gemakkelijk.

Contactgegens

Tourismusverband Osnabrücker Land e. V

Herrenteichsstraße 17+18, 49074 Osnabrück

Telefoon: +49 (0) 541 / 3234570

Email: team@tvosl.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.