Seitennavigation

Wandelen op de Lüneburger Heide

Ontdek de Lüneburger Heide in wandeltempo

vergroten

Hiking in the Lüneburger Heide
© Lüneburger Heide GmbH

Links en rechts langs de rand van de weg is er op de Lüneburger Heide in wandeltempo veel te ontdekken. Dankzij de geringe hoogteverschillen is de regio ook geschikt voor ongeoefende wandelaars en gezinnen met kinderen. De routes zijn afwisselend en met borden goed aangegeven.

Profwandelaars, recreanten en gezinnen, hier vindt iedereen wandelmogelijkheden op maat. Voor professionals zijn de Europese lange wandelroute E1 en de Freudenthalweg een echte must. Beide, deels parallel lopende wandelpaden voeren naar het hart van de heide, het beschermde natuurgebied Lüneburger Heide. Ideaal voor een lang wandelweekend zijn de themawandelroutes in het natuurpark Lüneburger Heide.

Of het nu de Heidepuzzle, Lila Krönung, Kultur-Findlinge, Parcours der Augenblicke of de Pastor-Bode-Weg is: de routes beloven volop afwisseling in de heerlijke natuur. Wie liever net als Hape Kerkeling het unieke gevoel van de pelgrim wil leren kennen, kan op pad gaan langs de ruim 300 km lange Jakobuswegs Lüneburger Heide.

Langs kerkelijke bezienswaardigheden en historische hunebedden zult u langs de Jakobusweg gegarandeerd tot rust komen. Voor gezinnen bieden vooral de talrijke kindvriendelijke avonturenpaden een spannende wandeling over de heide

Contactgegens

Lüneburger Heide GmbH

Wallstraße 4, 21335 Lüneburg

Telefoon: +49 (0) 4131 / 20993099

Email: info@lueneburger-heide.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.