Seitennavigation

WasserLand-Weg

Tussen waterlopen en verschillende landschappen

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Het waterlandschap van de Mittelweser fascineert bezoekers door zijn voortdurend wisselspel van romantisch river- en meerlandschap, bossen, veenlanden en zacht glooiend geestland.

Verloop en bezienswaardigheden

Etappe 1: "Hol över": Nienburg - Marklohe - Schweringen – Steimbke:
U dient voor uw individuele reis naar Nienburg vroeg te vertrekken om ervoor te zorgen dat de dagetappe nog goed te doen is. Op de eerste dag leert u namelijk het element water in al zijn facetten kennen. Of u reist op een rustige manier en brengt de eerste nacht door in de 1000-jarige stad Nienburg.
Bezienswaardigheden: Historische Altstadt/Schiffsanleger Nienburg, St. Clemenskirche Marklohe, Romaanse kerk Balge, Weserfähre Schweringen.

Etappe 2: " Kirchen, Klöster, Kur-Romantik ": Steimbke - Bad Rehburg – Stolzenau:
De reis naar het verleden begint met dwergen, geesten en geweldige steenworpen (Giebichenstein). Vervolgens duikt u in de tijd van Hendrik de Leeuw. Bovendien staat voor de tweede dag ‚dino‘ in plaats van ‚kino‘ op de agenda. Daarna gaat het er duivels aan toe (gedraaide toren Stolzenau). Begeef u op deze mysterieuze weg!
Bezienswaardigheden: Giebichenstein Stöckse, Historische Kuranlagen Bad Rehburg, Dino-Park Münchehagen, Kloster Loccum.

Etappe 3: "Moor and more“: Stolzenau - Uchte – Steyerberg:
In het land van graven en oude Saksen leert u turfsteken en hoogstapelen in geheimzinnige veenlanden. Voorbij kleine plekken met idyllisch gelegen rustplaatsen en schuilhutten bereikt u in Steyerberg het Jacobi-eiland, met de ambtshoeve die vroeger een grafelijke residentie voor de adel was, een steenbrug met drie bogen en een watermolen.
Bezienswaardigheden: Schiffsanleger Stolzenau, Museumseisenbahn Uchte, watermolen Steyerberg.

Etappe 4: "Spitzenmäßig": Steyerberg - Liebenau – Nienburg:
Als de hemel blauw is in Liebenau en er geklost wordt, dan beleeft u de traditie en de gebruiken van heel dichtbij. Ga ook eens in het ‚Witte Hus‘ gaan kijken. Daarna nodigt ‚Die Rolle‘ u uit voor een sprong in de koele Nass. Verfrist bereikt u Nienburg. Blijf daar toch eventjes en geniet van de Altstadt met zijn historische steegjes, voormalige Burgmanns-hoeves, stadsboerhuizen en gerestaureerde vakwerkhuizen.
Bezienswaardigheden: Heimathaus Liebenau, Historische Altstadt Nienburg

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De ‘WasserLand-Weg’ is een gemakkelijk berijdbare fietsroute die geen noemswaardige hellingen bevat.

Overnachting onderweg

Langs de WasserLand-Weg vindt u een hele reeks logementen die voor fietsers uitstekend geschikt zijn wegens hun bijzondere aanbiedingen. Van een comfortabel hotel tot een gezellig pension – het kwaliteitslabel van de ADFC Bed+Bike aan deur garandeert u extra aanbiedingen die enkel geldig zijn voor fietsliefhebbers.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.