Seitennavigation

Waterrijk Nedersaksen

Nedersaksen is waterrijk

Nedersaksen is werkelijk een land dat rijk is aan water: ga op ontdekkingsreis door ons waterrijk en overtuig uzelf! Langs de levendige rivieren of en rustige kanalen, op de weidse meren, langs de brede kuststrook van de Noordzee of op de Oost-Friese eilanden, overal kunt u dit blauwe wonder beleven.


Met de motorboot en op waterski's, op eigen kracht met de roeiboot of kano, door de wind aangedreven op zeilboot of surfplank: de Nedersaksische regio's bieden ideale condities voor actieve watersporters. Van de lente tot de herfst kunnen zeilers, kitesurfers en surfers aan de Noordzee, aan het Steinhuder Meer, de Dümmer See of het Zwischenahner Meer zichzelf eens stevig in de wind hangen. De Elbe, de Weser, de Ems en hun talrijke zijrivieren nodigen u uit voor een gemoedelijke kanotocht, en wakeboarders en waterskiërs meten hun kunnen op de Alfsee.


Natuurlijk kunt u ook genieten van de fabelachtige rivier- en kustlandschappen tijdens een rustige, ontspannende tocht op een excursieboot. En vergeet niet om de versgevangen lekkernijen uit het water te proeven: van vers gepelde Noordzeegarnalen tot en met stevig gerookte paling.
 

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.