Seitennavigation

Wellness met sterren in Nedersaksen

Wellness met een keurmerk in Nedersaksen

vergroten

Cleopatra-Bad
© Ostfriesland Tourismus GmbH

Wellness met sterren in Nedersaksen

Wellness staat voor ontspanning, rust en energie tanken. Hoe zorg je ervoor dat een wellnessvakantie aan jouw voorstellingen voldoet? WELLNESS STARS is een onafhankelijk Duits keurmerk voor kuurhotels, thermale baden en wellnessresorts. Op basis van een uitgebreide checklist worden hotels, klinieken, sanatoria, gezondheids- en revalidatiecentra, thermen of andere wellnessinstellingen in erkende kuuroorden beoordeeld. Om het keurmerk WELLNESS STARS te mogen voeren moet echt alles kloppen: de ambiance, de behandelingen, de service, de voorzieningen, het heilzame bronwater uit de diepte. Afhankelijk van de kwaliteit en faciliteiten worden 3, 4 of 5 sterren vergeven. Al 10 hotels, resorts en thermen in Nedersaksen mogen het keurmerk voeren.

 

Thermen met keurmerk

De Bentheimer Mineral Therme bijvoorbeeld. In Bad Bentheim. Hier wordt de natuurlijke rijkdom van warm, zwavelhoudend water gecombineerd met een modern, sfeervol zwemparadijs: drie baden, whirlpool, sauna, massages en meer. Een aanrader: de sprookjesachtige Aqua Nights, iedere eerste vrijdag van de maand.

Alleen al voor de schitterende locatie – direct aan een groot meer – ga je naar Wellness am Meer in Bad Zwischenahn. Specialiteiten van het huis: golfslagbad, zwemmen in warm water van 36°C, talrijke cosmetische en verzorgende behandelingen. Ocean Wave aan de Noordzee, in Norden-Norddeich: bijkomen dankzij de heilzame kracht van zeewater, in de sfeer van een stijlvol vijfsterren cruiseschip. In SoleVital Bad Laer maak je kennis met de weldadige werking van 'Sole Therapie', gebaseerd op water met een hoog zoutgehalte.

Het element water in al zijn facetten is het thema van de Landgrafentherme in Bad Nenndorf in het Weserbergland. In de rustgevende ambiance van de 'Moorlounge' ervaar je de geneeskrachtige werking van veen aan den lijve. Bad Pyrmont is een van de bekendste en stijlvolste kuuroorden van Nedersaksen. Geen wonder dat de Hufeland Therme 5 wellnesssterren  gekregen. In de bijzonder verlichte zoutgrot waan je je aan de Noordzee.

 

Gezondheidsresorts

Als traditioneel kuurland weet Duitsland de nieuwste medische inzichten en ontspannen wellness uitstekend te combineren. Medical wellness wordt dit ook wel genoemd. Goed voorbeeld is het BadeWerk Neuharlingersiel aan de Noordzeekust van Ostfriesland. Smaakvol, puur, baanbrekend, dat zijn hier de toverwoorden. Een zachte peeling met warme stoom, lekker ingepakt in 400 jaar oud, organisch natuurslib, dat langzaam vloeibaar wordt? Dat kan hier. De Jod-Sole-Therme in Bad Bevensen op de Lüneburger Heide maken indruk op de bezoeker met veel daglicht, zeeën aan ruimte en royale waterlandschappen. Eigenlijk een klein gezondheidsdorp, met een saunagedeelte, een buitenbad en een riant Spa & Vital Center.

 

Er zijn veel hotels die wellness aanbieden. Er zijn in Nedersaksen echter maar 2 hotels die het keurmerk WELLNESS STARS mogen voeren. Geniet in het Steigenberger Hotel and Spa Bad Pyrmont van de service en luxe die vroeger alleen aan de superrijken en adel waren voorbehouden. Wellness voor de ziel vind je in Hotel Pabst op het waddeneiland Juist. Rust, ruimte en een kilometerslang zandstrand.

 

Al tien Nedersaksische instellingen zijn onderscheiden met het Wellness Stars-zegel (meer instellingen volgen binnenkort).

Thermen:

Bentheimer Mineraltherme in Bad Bentheim
Hufeland Therme in Bad Pyrmont
Wellness am Meer in Bad Zwischenahn
Landgrafentherme in Bad Nenndorf
Ocean Wave in Norden-Norddeich
SoleVital in Bad Laer

Hotels:

Hotel Pabst auf Juist
Steigenberger Hotal and Spa in Bad Pyrmont

Medical Wellness/Gesundheitsresorts:

Jod-Sole-Therme in Bad Bevensen
BadeWerk in Neuharlingersiel

Meer informaties over het WELLNESS STARS

 

Contactgegens

Heilbäderverband Niedersachsen e.V.

Unter den Eichen 23, 26160 Bad Zwischenahn

Telefoon: +49 (0) 4403 / 58689
Fax: +49 (0) 4403 / 61490

Email: info@baederland-niedersachsen.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.