Seitennavigation

Weser-Radweg (Weser-fietsroute)

Onvergetelijk fietsplezier van het Weserbergland tot aan de Noordzee

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De Weser-Radweg voert door een regio met unieke veelzijdigheid. Over een afstand van ruim 500 km van het Weserbergland tot aan de Noordzee ontdekt u waarom de Weser-Radweg al jarenlang één van de populairste lange fietsroutes van Duitsland is. Of u nu recreatief fietst of graag lange afstanden aflegt, de Weser-Radweg scoort altijd goed door zijn gevarieerde aanbod voor zowel gezellig fietsen in de vrije tijd als voor meerdaagse tochten. Laat u ook betoveren en ontdek de schatten langs de route!

ADFC Kwaliteitsroute

In 2017 de Weser-Radweg is bekroont door de ADFC met 4 sterren als 'ADFC Kwaliteitsroute'.

 

 

 

 

 

 

Routeverloop en bezienswaardigheden

De eerste etappe is de Oberweser, met een groot aantal hoogtepunten van het Weserbergland. Hier bevinden zich talrijke historische steden, burchten en kastelen die zich als parels aan een snoer langs de Weser rijgen. Naast de indrukwekkende bouwwerken van de Weserrenaissance en kleurrijke vakwerkstadjes, vindt u in het Weserbergland ook sprookjesachtige figuren zoals de rattenvanger van Hamelen, Assepoester en de Baron von Münchhausen. Vlak voor Minden opent de Porta Westfalica de deuren voor de Weser naar de Noord-Duitse laagvlakte. Langs de Mittelweser fietst u door Nienburg, Verden, moeras- en veenlandschap en laat u pittoreske wind- en watermolens aan u voorbij trekken. Verder noordwaarts - in de Hanzestad Bremen, de grootste stad aan de Weser-Radweg - begint de Unterweser. In Bremen is o.a. een ommetje naar het stadhuis (UNESCO-wereldcultuurerfgoed) met het standbeeld van Roland en de historische stadskern zeker de moeite waard. In Nordenham is de keuze aan u: óf u gaat per veerboot naar de zeestad Bremerhaven en volgt de Weser-Radweg tot aan de Noordzee bij Cuxhaven, ofwel u fietst over het schiereiland Butjadingen en ontdekt het UNESCO-wereldnatuurerfgoed de Waddenzee.

Bewegwijzering

De route met een lengte van ongeveer 500 km is ononderbroken gemarkeerd met een uniform logo op de wegwijzers.

 

 

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en routekenmerken

De Weser-Radweg loopt voornamelijk over secundaire wegen, parallel aan de Weser over rustige veld- en landwegen, en over fiets- en oeverpaden. Er is alleen verkeersdrukte op enkele overbruggingsstukken die meestal maar een paar honderd meter lang zijn. De paden zijn grotendeels geasfalteerd. Een heel enkele keer moet u met kasseien of grind rekening houden. De route kan dan ook met elke normale fiets of toerfiets worden gereden. Dankzij het zeer kleine aantal hellingen is de Weser-Radweg eveneens geschikt voor ongeoefende fietsers en gezinnen.

Onderweg overnachten

Langs de Weser-Radweg bevinden zich diverse fietsvriendelijke accommodaties die hun aanbod specifiek hebben afgestemd op fietsers. Van een comfortabel hotel tot aan een gezellig pension - het ADFC-kwaliteitskeurmerk Bett+Bike op de deur staat garant voor extra aanbiedingen die uitsluitend zijn bestemd voor fietsvrienden.

Meer informatie over het Weser-Radweg og Weserbergland: www.weserbergland.nl/

Contactgegens

Weser-Radweg Infozentrale

Deisterallee, 31785 Hameln

Telefoon: 05151 / 930039

Email: service@weserradweg-info.de

KontaktdatenKontaktdaten

Weser-Radweg Infozentrale
c/o Weserbergland Tourismus e.V.

Deisterallee 1, 31785 Hameln
Telefon +49 (0) 5151 / 930039
Telefax +49 (0) 5151 / 930033
E-Mail: service@weserradweg-info.de
http://www.weserradweg-info.de

 

 

Bus & TreinBus & Trein

De Weser-Radweg is over het algemeen zeer goed bereikbaar met de trein. Er bevinden zich talrijke grotere stations langs de route, met regelmatige aansluitingen naar Kassel, Göttingen, Hannover, Bremen en Bremerhaven. U kunt uw fiets meenemen in de Regional-Express-treinen en ook in de sneltram, maar het aantal plaatsen is beperkt. Bij grotere groepen wordt dan ook aanbevolen vooraf te reserveren. Informatie hierover is beschikbaar via de 24-uurs service van de Deutsche Bahn, telefoon 01805/996633 of via de speciale hotline voor fietsers, telefoon 01805/151415 (€ 0,14/min., ma – zo 8 – 20 uur).

Tip: Gebruik het Nedersaksenticket van de Deutsche Bahn. Met dit regionale treinkaartje krijgt u heel veel korting. U kunt dan dwars door Nedersaksen gebruikmaken van alle lokale treinen en zodoende uiterst voordelig uw reisbestemming bereiken. De Deutsche Bahn biedt twee varianten aan. Het normale Nedersaksenticket kost momenteel EURO 29 en is geldig voor vijf personen. Het Nedersaksenticket Single kost EURO 21 op basis van dezelfde voorwaarden. Ook als u niet met een groep reist, bespaart u altijd nog veel geld vergeleken met de reguliere prijzen van een treinkaartje.
Bij de planning van uw reis moet u erop letten dat op de websites van de Deutsche Bahn en andere vervoersbedrijven, alleen aansluitingen op het lokale verkeer worden geselecteerd. Het overstappen op een JC of JCE is helaas niet mogelijk.

Gratis folders & brochures

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.