Seitennavigation

Weserbergland

- een spannend reis

Het romantisch middengebergte met haar zacht glooiende heuvels en de rivier, die haar die naam geeft, belooft een spannende reis met veel afwisselingen. Langs de Weser van Hann. Münden tot Hamelen rijgen de schitterende historische vakwerksteden zich als parels aan een ketting aaneen in een idyllisch rivierenlandschap. In dit schilderachtige decor vinden ook de wereldberoemde sprookjes en mythen hun oorsprong en komen weer tot leven.

Natuurlijk kent u ze nog, de sprookjes van Doornroosje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, de Rattenvanger van Hamelen, dokter Eisenbart, Assepoester of de Baron van Münchhausen.

Wist u dat u het grootste aantal renaissancegebouwen ten noorden van de Alpen in het Weserbergland terug kunt vinden? Prachtige kastelen en burchten in de stijl van de Weser-renaissance rijgen zich langs de weg aaneen en verlenen de regio haar eigen specifieke charme. Ontdek de uniek bouwwerken uit dit tijdperk en laat u betoveren door de glans van vervlogen tijden.

U kunt het Weserbergland het beste op de fiets leren kennen. Een van de meest geliefde fietsroutes van Duitsland, het Weser-fietspad, loopt van het Weserbergland tot aan de Noordzee. Of wilt u liever wandelen? Dan ontdekt u de regio op de Weserbergland-wandelroute tot in detail. Wie zich liever van de alledaagse beslommeringen wil ontspannen en wil uitrusten, vindt een omvangrijk aanbod op het gebied van wellness en fitness. In de talrijke geneeskrachtige baden en kuuroorden kunt u zich van top tot teen laten verwennen.

Meer informatie over het Weserbergland: www.weserbergland.nl/.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Deisterallee 1
31753 Hameln

Telefoon: +49 (0) 5151 / 93000
Fax: +49 (0) 5151 / 930033

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.