Saal 2 widmet sich Motorrädern aus der Zeit von 1914 bis etwa 1929
© Kulturstiftung Kornhaus

PS.SPEICHER Einbeck


Reisen für alle (Reizen voor iedereen)

Faszination PS.SPEICHER – ein Reiseziel für die ganze Familie

PS.SPEICHER aan de rand van de stad Einbeck bevindt zich in een fraai gerenoveerde graansilo en is een attractie- en expositiepark over verleden, heden en toekomst van onze individuele voortbeweging op twee wielen. Deze kleine stad in het zuiden van Nedersaksen ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot het oldtimer-mekka van Duitsland.

In de setting van een charmante graansilo uit 1899, gecombineerd met moderne elegantie, is een unieke tentoonstelling over mobiliteit opgezet, die niet alleen het hart van techneuten sneller laat slaan. PS.SPEICHER geeft op een oppervlak van 6000 m2 een korte schets van de geschiedenis van de gemotoriseerde voortbeweging op twee, drie en vier wielen en biedt kennis en amusement voor het hele gezin.

In een spannende reis door de tijd verkennen bezoekers in PS.SPEICHER hoe mobiele voertuigen in de afgelopen 200 jaar onze horizon hebben verbreed en het leven van mensen hebben veranderd. In de tijdtunnel wordt ook een blik in de toekomst van de mobiliteit geworpen. Meer dan 400 objecten en ongeveer 90 activiteiten maken de tentoonstelling tot een multimediale en interactieve belevenis, waarbij verhalen, achtergronden en wetenswaardigheden over maatschappelijke, politieke en technische ontwikkelingen in verschillende tijdperken aanschouwelijk worden gemaakt. De chronologische rondleiding begint met de uitvinding van de fiets, motorfiets en auto in de 19e eeuw, belicht de essentiële technische verworvenheden van de 20e eeuw en eindigt tot slot in toekomstgerichte visies van het 2e millennium.

Naast de hoofdexpositie zijn er verschillende wisselende speciale tentoonstellingen en een gratis toegankelijke full-motion-racesimulator − overigens een van de weinige in heel Duitsland, waarin met een Porsche 911 Carrera een echt racegevoel opkomt.

Verder bieden meerdere grote evenementen het hele jaar door de gelegenheid om PS.SPEICHER en de stad Einbeck te bezoeken.

 

PS.SPEICHER

Tiedexer Tor 3
37574 Einbeck
Telefoon: +49 (0) 5561 / 923200

naar de websiteE-mail schrijven

Heenreis plannen

Plan hier uw heenreis naar “PS.SPEICHER Einbeck” met Google Maps.