Worpswede, Lower Saxony, Germany - Teufelsmoor landscape around Hamme Niederung area.
© TMN/Francesco Carovillano

Lente in Nedersaksen


De zon wint langzaam maar zeker aan kracht. Geleidelijk aan verwarmt ze de met dauw bedekte oppervlakken. De langverwachte voorjaarsbloeiers komen tevoorschijn. Het groen laat zich steeds meer zien. De geur van het bos en het gekwetter van de vogels hangen in de lucht. Als de natuur in Nedersaksen langzaam ontwaakt, komen ook het land en de mensen in beweging. De mooie voorjaarstijd nodigt uit om bij aangename temperaturen de bloeiende flora te verkennen op de diverse wandel- en fietspaden.

Talrijke recreatieparken openen nu weer hun deuren! Wist u dat de Lüneburger Heide de grootste recreatieparkregio van Europa is? Beleef er avonturen met het hele gezin en geniet van de eerste warme zonnestralen.

Ook de Nedersaksische steden en regio’s zijn heel aantrekkelijk voor een bezoekje in het voorjaar. De dagen worden weer langer en de temperaturen zorgen ervoor dat buitenactiviteiten weer mogelijk worden. Wat vindt u bijv. van een fietstocht door het Altes Land om de fruitbomen in bloei te zien staan? U ontdekt hier een wit en roze gekleurd cultuurlandschap, traditionele Hanzesteden en culinaire belevenissen.

In de lente worden weer veel inheemse en verse producten rijp, die een mooie basis bieden voor lekkere voorjaarsrecepten. En ook bij de dieren is er in het voorjaar heel wat gaande − de kraanvogels voeren hun paardans op en de ooievaars keren terug naar Nedersaksen.

Neem eens een kijkje op onze voorjaarssite om inspiratie te vinden en beleef uw persoonlijke onvergetelijke lente!

Vers en heerlijk de lente in