De rattenvanger van Hamelen op de Weser, © Hameln Marketing und Tourismus GmbH
© Hameln Marketing und Tourismus GmbH

Ha­me­len


Hamelen, de parel van het Weserbergland en de oorsprong van de legende over de mysterieuze rattenvanger, ligt ongeveer 45 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad van de deelstaat. De stad betovert meteen met een fascinerende architectuur, mysterieuze geschiedenis en schilderachtige charmes.

Een wandeling door de binnenstad is al een attractie op zich. Nog beter: Ga eens op een terras zitten en bewonder de bijzondere architectuur onder het genot van een kop koffie. Architectuurliefhebbers noemen de oude binnenstad van Hamelen een juweel van de Weserrenaissance, maar de stenen getuigen uit die tijd vertellen ons meer over de geschiedenis van stad van de rattenvanger, zoals bijvoorbeeld het rattenvangerhuis uit 1602 met de inscriptie van de kinderuittocht – waarschijnlijk het bekendste historische evenement in Hamelen.

In 1284 zouden er 130 kinderen uit Hamelen op een raadselachtige manier zijn verdwenen. Hieruit is de legende ontstaan van de grillige rattenvanger die uit wraak de kinderen uit de stad zou hebben geleid. Overal – niet alleen in het opmerkelijke museum – ziet men in Hamelen deze ongewone gezel, omdat de legende van de rattenvanger tot op de dag van vandaag niet weg te denken is.

Kaart Hamelen

Hameln Marketing und Tourismus GmbH

Deisterallee 1
31785 Hameln
Telefoon: +49 (0) 5151 / 957824

naar de websiteE-mail schrijven