De Elbe in de zomer, © Flusslandschaft Elbe GmbH/ Jens Kowald
© Flusslandschaft Elbe GmbH/ Jens Kowald

Elbe en Wendland


Of u nu bij een wandeling in een wandelvakantie in Duitsland over de Nemitzer heide tot rust komt, tijdens het kanoën op de Elbe de bever op zijn spoor vindt of met de fiets de geheimen van de Rundlingsdorpen verkent, het gebied Elbe en Wendland biedt suggesties voor alle zintuigen.

In het meest oostelijke puntje van Nedersaksen vindt u een zeer speciaal natuur- en cultuurlandschap, namelijk het biosfeerreservaat van de Nedersaksische Elbtalaue en het natuurpark Elbhöhen-Wendland.

Contrasterende natuurgebieden in Duitsland met uiterwaarden, weilanden, moerassen, heide en veen, landschappen met gemengd loofbos en dennenbos, met het Geestlandschap en de Drawehnhöhenzug, wachten erop ontdekt te worden – of dit nu op de fiets, te paard of tijdens een wandeling is.

Historische vakwerkstadjes zoals Hitzacker, Dannenberg of Lüchow, die samen met de Rundlingsdorpen het Wendlanddeel van de ‘Duitse vakwerkstraat’ zijn, kenmerken het unieke karakter van deze regio, evenals de grotendeels landelijke structuur.

Dünsche, Jiggel, Reddebeitz, Salderatzen, Thunpadel, Tolstefanz… U breekt haast uw tong over deze plaatsnamen van de Rundlingsdorpen in Wendland en Clenzer Schweiz. Overal waar u kijkt ziet u met liefde gerestaureerde vakwerkhuizen rondom het dorpsplein, dat de afgelopen jaren weer levendig is geworden. Creatief en toekomstgericht wordt hier aan projecten gewerkt.
Profiteer tijdens een familievakantie in de biosfeerregio Elbtalaue-Wendland van een bezoek aan het openluchtmuseum „Wendlandhof“ in Lübeln of ontdek de Rundlingsdorpen tijdens de ongeveer 50 km lange Rundlingstour.

Impressies

Tourismusverein Region Wendland

Amtshof 2a
29439 Lüchow (Wendland)
Telefoon: +49 (0) 05841 / 126450

E-mail schrijven