Badstrand, © Andreas Falk
© Andreas Falk

Nordzee


Actief recreëren aan zee, lichaam en geest eens goed in beweging zetten, een fietsvakantie langs de fraaie kusten, lange wandelingen over de dijk, zwerven over het weidse wad: aan de Nedersaksische Noordzee verlangt uw lichaam als vanzelf naar intensieve activiteit in de frisse, jodiumhoudende lucht. Maar maak u geen zorgen: grote inspanningen zijn toegestaan, maar niet noodzakelijk om u binnen korte tijd als herboren te voelen.

Een wandeling over het wad, door het Werelderfgoed, is hier een absolute must. Want die biedt precies de onthaasting die u mag verwachten van een vakantie aan de kust van Nedersaksen.

Veelzijdig en net zo geschikt voor alle leeftijdsklassen is een fietstocht langs historische herenboerderijen, trotse vuurtorens en oude molens. Ze verfraaien het traject als parels aan een ketting. Dat kunnen zelfs verstokte mountainbikers waarderen aan het plezierfietsen.

Wit-groene borden wijzen de weg, ook naar het volgende schilderachtige dorp of haventje, waar u zich kunt versterken met een rijkelijk belegd broodje vis of garnalen. En als de wind in de rug u dan als vanzelf laat rollen, bekruipt u onvermijdelijk het gevoel dat u Nedersaksens Noordzeekust niet alleen hebt bereden, maar ook beleefd.

Impressies van de Nordzee

Die Nordsee GmbH

Olympiastraße 1
26419 Schortens
Telefoon: +49 (0) 4421 / 9560991

E-Mail verfassen