Hand­lei­ding voor de fiets­rou­te­plan­ner Ne­ders­ak­sen


Bestemming invoeren en routeberekening:

Adressen in de velden A en B invoeren door links te klikken op een punt op de kaart.

Door op “+ nieuwe tussenstop toevoegen” te klikken of door links te klikken op de kaart kunnen andere bestemmingen worden toegevoegd.

Rechts klikken op de kaart: selectiemogelijkheden “Route vanaf hier”, “Route hierheen” of “Andere reisbestemming invoeren”

De route wordt automatisch op de kaart weergegeven.

Door op “Nu plannen” te klikken, wordt de route berekend.

Onder de ingevoerde bestemming verschijnt algemene informatie over uw route en mogelijkheden om uw route te downloaden, te delen of om de wegbeschrijving af te drukken. De wegbeschrijving vindt u verder hieronder.

Bestemmingen wissen:

Met de muis over de adressen gaan en op de X klikken of op een bestemming op de kaart klikken (links klikken).

De route wordt automatisch op de kaart aangepast.

Door op “Nu plannen” te klikken, wordt de route opnieuw berekend.

De kaart bewegen:

Om in en uit te zoomen op de kaart, beweegt u het scrollwiel (muisaanwijzer moet op de kaart staan, anders beweegt de routebeschrijving). Of gebruik gewoon de toetsen + en - aan de rechterkant van het beeldscherm.

Om de kaart te verschuiven, drukt u de linker muisknop in en schuift u de kaart naar de gewenste positie.

Wijzigingen aan een berekende route:

Klik met de muis op de doelmarkering op de kaart, verschuif naar de gewenste positie en laat los.

Ga met de muisaanwijzer over de route. Er verschijnt een wit punt, klik hierop met de linker muisknop en sleep naar de gewenste plaats. De nieuwe tussenstop wordt op de route ingevoegd.

Voeg met “+ nieuwe tussenstop toevoegen” een bestemming toe en wijzig de volgorde naar wens met de pijlsymbolen of door de letters links van de bestemming aan te klikken.

In alle gevallen wordt de route automatisch op de kaart aangepast. Door op “Nu plannen” te klikken, wordt de route opnieuw berekend.

Routes downloaden, delen en opslaan:

U kunt de route als KML of GPX downloaden. KML-bestanden kunnen bijvoorbeeld in Google Earth worden gebruikt, GPX-bestanden kunnen op alle gangbare gps-apparaten worden gebruikt, of ook op routeportals worden geüpload. De GPX- en KML-bestanden hebben een gestandaardiseerde naam. U kunt de bestanden eventueel anders noemen, zodat u weet tot welke route ze behoren.

Daarnaast kunt u uw geplande route via e-mail versturen of op facebook delen.

Tip: voor elke routingaanvraag wordt een eigen URL gegenereerd. Die kunt u opslaan en zo uw geplande route later opnieuw opvragen.

Trein en fiets?

Geen probleem: gebruik gewoon de functie “Stations” onder “Extra inhoud weergeven” en kijk welke stations in Nedersaksen op uw route liggen. Raadpleeg de Dienstregelingsinformatie van de Deutsche Bahn voor meer informatie over de dienstregeling en mogelijkheden om de fiets mee te nemen in de trein.

Alles duidelijk?

Dan wensen wij u veel plezier bij het plannen van routes en fietsen met de Fietsrouteplanner Nedersaksen.