Jongen springt met touw en familie staat achter, © TMN
© TMN

Land­le­ven


Lekker het land op! Eerlijk zeggen, bent u niet ook dol op frisse lucht, weids landschap, de geur van hooi en lekker eten direct van de boerderij? In Nedersaksen kunt u het landleven van dichtbij beleven. Gasten worden hier enorm gastvrij ontvangen op vakantieboerderijen en andere regionale accommodaties. Sommige boerderijen zijn niet meer in vol bedrijf. In plaats daarvan combineren zij traditie met moderniteit en bieden ze een verblijf in een natuurlijke omgeving in een vakantiehuisje of appartement direct op de boerderij. Andere landbouwers bieden authentieke inkijkjes in een lopend agrarisch bedrijf en nodigen bezoekers uit om de dieren te bezoeken of een ritje op de tractor te maken. Grote toewijding voor het vak vindt u overal terug − vanaf de ontvangst tot aan het afscheid.

Idyllische boerderijen in beheerd cultuurlandschap

Sommige boerderijen liggen heel eenzaam op een weidse vlakte, andere bevinden zich in kleine dorpjes. Ver verwijderd van de hectiek van het dagelijks leven kunt u een ontspannende vakantie beleven op het platteland in Nedersaksen. Of u nu als gezin met kinderen een mooie tijd wilt beleven of de grootouders meeneemt, of dat u alleen behoefte hebt aan een time-out of uw hond hebt meegenomen − de idyllisch gelegen boerderijen bieden plaats voor iedereen. Vaak zijn de accommodaties gerenoveerd en ingericht met liefdevol gerestaureerde landmeubels en beschikken ze over een krakende vloer en oude dakbalken.

Dieren voeren en in het hooi overnachten

Bij een vakantie op het land krijgt een inkijk in het behoud van het cultuurlandschap en een grote portie afwisseling. Of het nu gaat om een (bio)boerderij of een met liefde beheerd boerderijcafé in het dorp − hier komt groot en klein aan hun trekken, want de landelijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide ontdekkingstochten op de fiets maar ook tot kleine wandelingen.

Kinderen zijn er dol op om ‘s ochtends zelf eitjes voor het ontbijt uit de stal te halen, ‘s middags in de kleine vijver op het erf te springen en voor het avondeten zich nog eens goed uit te leven in de speelschuur. Soms mogen ze zelfs meehelpen op de boerderij en bijvoorbeeld de dieren voeren. Er is altijd wel iets te doen! Ouders hebben dan tijd voor zichzelf, om te ontspannen met een goed boek of heerlijk te gaan wandelen. Een hoogtepunt voor het hele gezin na een avontuurlijke dag zijn de overnachtingen in het hooi!

Overnachten op een boerderij

Meer dan 300 boerderijen, landbouwbedrijven, maneges, hooihotels en boerderijcafés en -winkels bieden voor elk temperament en voor elke portemonnee een passend aanbod. De accommodatie die bij u past vindt u op www.bauernhofferien.de.

Bovendien krijgt u hier een overzicht van alle boerderijen met onze Kinderferienland-certificering, die bij uitstek geschikt zijn voor een vakantie met kinderen.