CC0 TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, Francesco Carovillano

Culinaire ontdekkingen

Lekkernijen uit Nedersaksen

De keuken van Nedersaksen is afwisselend, vers en gezond.

In het voorjaar aan de kust met meischollen en krabben, in het weidse land van Nedersaksen met verse asperges en aardbeien, in de zomer met appels en kersen uit het Altes Land of in de winter met boerenkool en pinkel. Hier bepaalt het seizoen wat er op je bord ligt. In Nedersaksen kun je elk seizoen van specialiteiten genieten. Boerenmarkten, boerderijwinkels en lokale restaurants bieden de gelegenheid om te genieten van authentieke culinaire highlights uit Nedersaksen.

Gourmet-restaurants 

© cwa – stock.adobe.com

Boerenkool

CC0 TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, CrossMediaRedaktion

Superfoods

CC0 TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, Alexander Kaßner

Asperges

CC0 TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, Francesco Carovillano

De Oost-Friese theeceremonie

Een kopke thee

Het lievelingsdrankje uit Oost-Friesland wordt niet gewoonweg gedronken, het is een echte gevierde ceremonie. De blaadjes moeten goed trekken, de klontjes moeten knisperen bij het overgieten, de lepel room moet wolkjes vormen; dan mag je drinken, genieten en slurpen. In theehuizen, maar ook in theemusea in Norden en Leer, kunnen gasten geheel volgens traditie genieten van een gezellige theetied.