River Este in the forest close to Bötersheim/Drestedt, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Alexander Kaßner
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / Alexander Kaßner

In Ne­ders­ak­sen de na­tuur van Duits­land be­le­ven


Zee, heide, venen en bergen – bijna geen andere deelstaat biedt meer variatie in zijn landschap dan Nedersaksen. Van de Noordzee tot de Harz wacht de unieke en afwisselende natuur in Duitsland erop, om door u ontdekt te worden.

De flora en fauna in de 17 parken en reservaten van Nedersaksen, de nationale natuurlandschappen, zijn bijzonder uitgesproken en beschermd. Hier vindt u een speciale vegetatie, zeldzame dieren en seizoensgebonden hoogtepunten: Zo laten de heide op de Lüneburger Heide en de geestlandschappen op het hoogtepunt van de bloei een prachtig kleurenspel zien. Voor de vele veengebieden in het Emsland en in de Diepholzer Moorniederung zijn echter het wollegras en twee keer per jaar het bezoek van de kraanvogels kenmerkend. Trekvogels, zeehonden en bruinvissen vinden in het Werelderfgoed Waddenzee een uniek rust- en leefgebied. De lynx is teruggekeerd in de Harz.

Ervaar de groene kaart van Nedersaksen. De natuurparken, biosfeerreservaten en nationale parken bieden een ontspannen vakantie in de natuur en zorgen voor gevarieerde activiteiten en avonturen, evenals interessante feiten over de flora en fauna.

Impressies