Zonsopgang op de Wietzer Berg op de Lüneburger Heide, © Lüneburger Heide GmbH
© Lüneburger Heide GmbH
Wandelen in de Weserbergland, © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / German Roamers / Johannes Becker
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH / German Roamers / Johannes Becker
een bank in de Lüneburger Heide , © Lüneburger Heide GmbH
© Lüneburger Heide GmbH

Wan­de­len in Ne­ders­ak­sen


Met bossen die baden in het licht, steile hellingen, weelderige weiden en de leliegele heide – dat is de pure natuur in onze wandellandschappen. Hier in Nedersaksen vindt u de perfecte wandelervaring. Wat dacht u van ‘s morgens een Brockenklim met straffe wind? Of heeft u liever een dromerige rondwandeling op de Nordpfaden? De mogelijkheden van de Harz tot aan de kust zijn grenzeloos - 365 dagen per jaar. U zult tijdens uw wandelvakantie zeker in harmonie komen met de natuur in Duitsland.

Van grote en kleine momenten

Afhankelijk van smaak en ambitie wachten u veeleisende tochten of korte routes voor beginners. Wie met het hele gezin onderweg is, wil iets anders dan een ambitieuze sporter. U bepaalt zelf hoe vaak en waar u heen gaat wandelen. De volgende wandelgebieden in Duitsland Harz , Lüneburger Heide, Nordpfade en Weserbergland bieden korte routes voor een gezellige wandeling, maar ook lange tochten voor ambitieuze wandelaars. Deze regio’s beschikken over veel paden die bekroond zijn als speciale klasse.


Wie gelooft dat deze landschappen niets anders te bieden hebben dan adembenemende momenten en uitzichten, die komt bedrogen uit. Maar ook de kleine momenten maken deel uit van de wandeling. Wij hebben heel veel verhalen opgenomen als inspiratiebron.

Impressies

Wandelen in Nedersaksen