Fietspad op Langeoog, © TMN/ Max Fischer
© TMN/ Max Fischer

Oost-Frie­se Wad­den­ei­lan­den


Hoe voelt vrijheid? Op de Oost-Friese eilanden is het antwoord op deze filosofische vraag al snel duidelijk: als een dag aan het strand. Want waar is het gemakkelijker om de dagelijkse stress en hectiek achter zich te laten en eens diep adem te halen dan op de plek waar de natuur zich van een van haar mooiste kanten laat zien? Juist, Norderney, enz. nodigen u uit: voor een vakantie aan zee of een reis naar uzelf!

Dat de zee en het strand een positieve invloed op ons welzijn hebben, komt niet alleen doordat we deze begrippen ook vaak in verband brengen met zomer en vakantie. De positieve werking van de zeelucht en het zoute water op onze huid en onze luchtwegen is al lang bekend.

Studies tonen bovendien aan dat het blauw van de zee een onmiskenbare kalmerende werking heeft en dat het voortdurende rollen en breken van de golven onze hersenen in een bijna meditatieve toestand kan brengen. Het gevoel van zand tussen onze tenen en het uitzicht op de weidse zee bij een lange strandwandeling zorgen ervoor dat we ontstressen en geven ons het gevoel dat we op een heel bijzondere manier verbonden zijn met de natuur.

De Oost-Friese eilanden die deel uitmaken van het nationale park Nedersaksische Waddenzee, strekken zich uit over 90 km aan de Nedersaksische Noordzeekust en zijn het hele jaar door een leuke vakantiebestemming. Of het nu met uw gezin is, met vrienden of uw partner: de Noordzee-eilanden bieden voor iedereen het passende vakantieprogramma.

Hoeveel dingen de eilanden Norderney, Langeoog, Borkum, Juist, Wangerooge, Spiekeroog en Baltrum ook met elkaar gemeen hebben: ze zijn ook erg verschillend. Wat er zo bijzonder is aan de individuele eilanden en informatie over accommodaties en ferryverbindingen vindt u hier.

Yogavakantie − een reis naar uzelf

Wie tijdens een vakantie verlangt naar onthaasting en ontspanning, vindt bij een van de zeven Oost-Friese eilanden ongetwijfeld zijn ideale reisbestemming. Yoga is een perfecte aanvulling op een vakantie aan zee. Bij yoga ligt de focus op zowel innerlijk evenwicht alsook op leven in harmonie met de eigen omgeving, door doelgerichte beweging, ademhaling en meditatie.

kaart van de oostfriese eilanden met bezienswaardigheden


Heerlijk zo'n duits waddeneiland Oost-Friese Waddeneilanden claim

De Oost-Friese waddeneilanden in één oogopslag

Strandzelte auf Borkum, © Ostfriesland Tourismus GmbH / www.ostfriesland.de
© Ostfriesland Tourismus GmbH / www.ostfriesland.de

Borkum

Borkum
Thalassoplattform am Zuckerberg, © Staatsbad Norderney GmbH / Janis Meyer
© Staatsbad Norderney GmbH / Janis Meyer

Norderney

Norderney
Zonsondergang op Juist, © Kurverwaltung Juist
© Kurverwaltung Juist

Juist

Juist
Strandstoelen op Wangerooge, © Kurverwaltung Wangerooge / Kees van Surksum
© Kurverwaltung Wangerooge / Kees van Surksum

Wangerooge

Wangerooge
Strand auf Baltrum, © Kurverwaltung Baltrum / Denis Metz
© Kurverwaltung Baltrum / Denis Metz

Baltrum

Baltrum

Ostfriesische Inseln GmbH

Goethestr. 1
26757 Borkum
Telefoon: +49 (0) 4922 / 933141

E-mail schrijven

Tourismus-Agentur Nordsee

Börsenstrasse 7
26382 Wilhelmshaven
Telefoon: 0049 (0)4421-359680

naar de websiteE-mail schrijven