Strandstoelen op Wangerooge, © Kurverwaltung Wangerooge / Kees van Surksum
© Kurverwaltung Wangerooge / Kees van Surksum

Wan­ger­ooge


Wangerooge is het meest oostelijke van de Oost-Friese eilanden. Veel ongerepte natuurgebieden en talloze kuurbehandelingen, zoals bijvoorbeeld Thalasso-behandelingen, garanderen ontspanning en rust op het eiland.

Het Noordzee-eiland Wangerooge is naast de winkelstraat in de Zedeliusstraße vooral bekend om zijn drie vuurtorens, die u zeker moet bekijken. De vuurtorens stammen uit verschillende tijdperken: de ‘Neue Leuchtturm’ is modern technologisch en zijn baken loodst grote tankers naar de ingang van de vaargeul. De ‘Alte Leuchtturm’ met een uitkijkplatform biedt onderdak aan een museum waarin de geschiedenis van Wangerooge is vastgelegd en in de ‘Westturm’ bevindt zich tegenwoordig een jeugdherberg.

Het lange witte zandstrand op Wangerooge nodigt uit om te zonnebaden en te luieren aan de Noordzee. Het fijne zand betovert iedereen: de kleintjes kunnen graven naar hartenlust, zonaanbidders genieten van hun vrije tijd in de strandstoel en sportliefhebbers spelen beachvolleybal of bedwingen de golfen op de surfplank.

Naast het zwem- en burchtstrand zijn er op Wangerooge vele andere mooie plekjes, zoals de groene rozentuin, het eilanddorp of de uitkijkduin, die uitnodigen om te ontspannen. Ook wadlopen op Wangerooge biedt recreatie in de natuur en levert een prachtig uitzicht op het eiland op.

Impressies

Kuuradministratie Nordseeheilbad Wangerooge

Obere Strandpromenade 3
26486 Wangerooge
Telefoon: +49 (0) 4469 / 990

E-mail schrijven