marktplaats Goslar, © GOSLAR marketing GmbH / Stefan Schiefer
© GOSLAR marketing GmbH / Stefan Schiefer

Gos­lar


De duizendjarige stad Goslar is een bestemming vol belevenissen voor uw stedentrip en ligt bovendien in de heerlijke natuur, vlak tegen de Harz. Haar historische flair en culturele schatten maken de keizerstad een trekpleister voor vele bezoekers van dichtbij en veraf.

Indrukwekkende bezienswaardigheden, kerken en musea vormen een bijzondere belevenis (niet alleen) voor cultuurliefhebbers, maar ook wie op vakantie gewoon wil ontspannen, is in Goslar helemaal op de juiste plek. De unieke sfeer in de smalle middeleeuwse steegjes of op het levendige Marktplatz met zijn cafés nodigt uit tot slenteren en genieten. De ertsmijn Rammelsberg en de oude stad van Goslar zijn in 1992 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Een indrukwekkende onderscheiding, die de getuigen van de mijnbouw en de stadsgeschiedenis van Goslar tot enkele van de meest waardevolle culturele monumenten van Duitsland maakt.

De Oberharzer waterkrachtcentrale, het grootste en belangrijkste systeem van vijvers en sloten ter wereld, is sinds augustus 2010 onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed. De Rammelsberg kan tegenwoordig als museum en openbaar toegankelijke mijn worden bezichtigd. Andere attracties van de stad zijn de monumentale Kaiserpfalz en het gerenommeerde Mönchehaus-Museum met zijn eminente tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Levendige evenementen en een 'lekker' gastronomisch aanbod zorgen dat dagjesmensen en vakantiegangers zich in Goslar bijzonder prettig voelen, want voor ieders smaak is er een passend aanbod te vinden. Dankzij de aantrekkelijke winkels in de historische oude stad krijgt u bovendien zin in een buitengewone shoppingtour.

Kaart Goslar

Toeristische informatie Goslar

Markt 1
38640 Goslar
Telefoon: +49 (0) 5321 / 78060

naar de websiteE-mail schrijven