stadhuis
© HMTG/Lars Gerhardts

Han­no­ver


Vrijwel geen andere grote stad biedt zulke afwisselende en aantrekkelijke recreatiemogelijkheden als de deelstaathoofdstad Hannover. De stad geniet van internationale flair als beurs-, evenementen- en sportstad.

Vooraanstaande sterren hebben de eer om te rocken in Hannover. Onder de jaarlijkse publiekstrekkers zijn het Maschseefest, het grootste schuttersfeest (Hannover Schützenfest) ter wereld en het Internationale Vuurwerkconcours. Stralend juweel van de stad Hannover zijn de Herrenhäuser Gärten. De barokke Großer Garten dient in de zomer als fabelachtig decor voor vuurwerk, theater, kleinkunst en concerten.

De levendige binnenstad van Hannover nodigt u met zijn grote voetgangersgebied, de nieuwe Ernst-August-Galerie en fraaie winkelpassages uit tot shoppen. In de oude stad wandelt u door middeleeuwse steegjes, ontspannen aan de Leineufer of naar een van de talrijke cafés. Theater, concerten en kunst op het hoogste niveau plus talrijke musea en monumentale gebouwen fascineren cultuurliefhebbers uit de hele wereld.

Met zijn speciaal op de diersoorten afgestemde verblijven in zeven fascinerende themawerelden is de Avonturenzoo Hannover Duitslands meest spectaculaire dierenpark.

Tip: Heel imposant is de klim met een unieke booglift naar de koepel van het stadhuis. Van daaruit hebt u een fantastisch uitzicht over de stad.

Meyers-Hof
© Zoo Hannover GmbH

Zoo Hannover


In de dierentuin van Hannover ligt de Afrikaanse wildernis direct voor de deur. India bevindt zich er vlak bij. En precies ertussenin ligt Canada! De bijzondere dieren die u hier tegenkomt, het voeren…

Sprengel Museum Hannover
© Sprengel Museum Hannover

Sprengel Museum Hannover


Het Sprengel Museum Hannover is een van de belangrijkste musea voor moderne kunst van de 20e en 21e eeuw.

Maschsee
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Christian Wyrwa

Maschsee-meer


Het Maschsee-meer is een recreatief gebied in het hart van Hannover, Duitsland, en is perfect voor zeilers, roeiers, waterfietsers, joggers, skaters en wandelaars.

Hannover
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Martin Kirchner

Oude Stad


De opvallende Marktkirche-kerk en het Altes Rathaus (oude stadhuis) zijn de meest zuidelijke voorbeelden van de Noord-Duitse rode baksteengotiek. Slenter door pittoreske steegjes, ontdek exclusieve…

Rondleiding door de waterwerelden
© Landesmuseum Hannover

Landesmuseum Hannover


Het kindvriendelijke Landesmuseum Hannover is het grootste staatsmuseum in Nedersaksen.

New Stadhuis Hannover
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Martin Kirchner

Nieuwe Stadhuis Hannover


Het prachtige gebouw, dat dateert uit de tijd van Wilhelm II, is omgeven door het idyllische Maschpark.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressies

Accommodaties in Hannover