stadhuis, © HMTG/Lars Gerhardts
© HMTG/Lars Gerhardts

Han­no­ver


Vrijwel geen andere grote stad biedt zulke afwisselende en aantrekkelijke recreatiemogelijkheden als de deelstaathoofdstad Hannover. De stad geniet van internationale flair als beurs-, evenementen- en sportstad.

Vooraanstaande sterren hebben de eer om te rocken in Hannover. Onder de jaarlijkse publiekstrekkers zijn het Maschseefest, het grootste schuttersfeest (Hannover Schützenfest) ter wereld en het Internationale Vuurwerkconcours. Stralend juweel van de stad Hannover zijn de Herrenhäuser Gärten. De barokke Großer Garten dient in de zomer als fabelachtig decor voor vuurwerk, theater, kleinkunst en concerten.

De levendige binnenstad van Hannover nodigt u met zijn grote voetgangersgebied, de nieuwe Ernst-August-Galerie en fraaie winkelpassages uit tot shoppen. In de oude stad wandelt u door middeleeuwse steegjes, ontspannen aan de Leineufer of naar een van de talrijke cafés. Theater, concerten en kunst op het hoogste niveau plus talrijke musea en monumentale gebouwen fascineren cultuurliefhebbers uit de hele wereld.

Met zijn speciaal op de diersoorten afgestemde verblijven in zeven fascinerende themawerelden is de Avonturenzoo Hannover Duitslands meest spectaculaire dierenpark.

Tip: Heel imposant is de klim met een unieke booglift naar de koepel van het stadhuis. Van daaruit hebt u een fantastisch uitzicht over de stad.

Kaart Hannover

 

Maschsee, © Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Christian Wyrwa
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Christian Wyrwa

Maschsee-meer

Maschsee-meer
Hannover, © Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Martin Kirchner
© Hannover Marketing & Tourismus GmbH / Martin Kirchner

Oude Stad

Oude Stad

Impressies

Accommodaties in Hannover