panoramisch uitzicht, © Hildesheim Marketing / Daniel Fröbrich
© Hildesheim Marketing / Daniel Fröbrich

Hil­des­heim


Hildesheim, dat 30 km ten zuiden van Hannover ligt, heeft toeristen veel te bieden: de stad is vooral beroemd om zijn kerken, waarvan de Mariadom (Mariendom) en de St. Michaeliskerk Hildesheim in 1985 als buitengewone getuigen van de religieuze kunst in romaanse stijl als UNESCO-werelderfgoed werden erkend. Imposant is het grote aantal historische inrichtingsstukken van de kerken. Veel aandacht trekt bovendien de met sagen omgeven, duizend jaar oude rozenstruik, die tegen de apsis van de dom groeit.

De musea van Hildesheim herbergen kunsthistorische kostbaarheden van wereldniveau. Het Roemer- und Pelizaeus-Museum is bekend om zijn honderd jaar oude Egypte-collectie, die tot de belangrijkste van Europa behoort. Ook organiseert het regelmatig hoogwaardige speciale tentoonstellingen over verschillende onderwerpen.

In het beroemde Knochenhauer-Amtshaus bevindt zich het Stadtmuseum met exposities over de geschiedenis van Hildesheim en de regio. Het ligt direct aan de historische Marktplatz, het toeristische middelpunt van Hildesheim. Met zijn imposante vakwerkhuizen brengt de Marktplatz bezoekers terug naar vervlogen eeuwen.

Kaart Hildesheim

Rondleiding door de stad Hildesheim, © Hildesheim Marketing GmbH
© Hildesheim Marketing GmbH

Rondleidingen door de stad Hildesheim

Impressies

Tourist-Information Hildesheim

Rathausstraße 20
31134 Hildesheim
Telefoon: +49 (0) 5121 / 17980

E-mail schrijven