panoramisch uitzicht
© Hildesheim Marketing / Daniel Fröbrich

Hildesheim


Hildesheim, dat 30 km ten zuiden van Hannover ligt, heeft toeristen veel te bieden: de stad is vooral beroemd om zijn kerken, waarvan de Mariadom (Mariendom) en de St. Michaeliskerk in 1985 als buitengewone getuigen van de religieuze kunst in romaanse stijl als UNESCO-werelderfgoed werden erkend. Imposant is het grote aantal historische inrichtingsstukken van de kerken. Veel aandacht trekt bovendien de met sagen omgeven, duizend jaar oude rozenstruik, die tegen de apsis van de dom groeit.

De musea van Hildesheim herbergen kunsthistorische kostbaarheden van wereldniveau. Het Roemer- und Pelizaeus-Museum is bekend om zijn honderd jaar oude Egypte-collectie, die tot de belangrijkste van Europa behoort. Ook organiseert het regelmatig hoogwaardige speciale tentoonstellingen over verschillende onderwerpen.

In het beroemde Knochenhauer-Amtshaus bevindt zich het Stadtmuseum met exposities over de geschiedenis van Hildesheim en de regio. Het ligt direct aan de historische Marktplatz, het toeristische middelpunt van Hildesheim. Met zijn imposante vakwerkhuizen brengt de Marktplatz bezoekers terug naar vervlogen eeuwen.

Mariendom
© Fotolia - Daniel Schaper

Mariendom


Het Hildesheimse Mariendom, een van de oudste bisschopskerken van Duitsland, is een uit drie schepen gebouwde basiliek gemaakt van bewerkte steen en hardsteen.

UNESCO Werelderfgoed Hildesheim


Reeds in 1985 werden tegelijk twee Hildesheimse kerken en hun kunstschatten opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst: het Mariendom met zijn indrukwekkende bronzen gietstukken en de St…

© Hildesheim Marketing / Nina Weymann Schulz

St. Michaeliskerk


De bouwheer van de St. Michaeliskerk in Hildesheim is niemand minder dan de bisschop Bernward, die in 1192 heilig werd verklaard, en leermeester was van keizer Otto III.

Rondleiding door de stad Hildesheim
© Hildesheim Marketing GmbH

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressies

Tourist-Information Hildesheim

Rathausstraße 20
31134 Hildesheim
Telefoon: +49 (0) 5121 / 17980

E-mail schrijven