kanaal Papenburg
© Fotolia / LianeM - stock.adobe.com

Papenburg


Papenburg is de oudste en langste veenkolonie van Duitsland en werd naar Nederlands voorbeeld gesticht door Dietrich von Velen. De naam Papenburg staat voor fabelachtige cruiseschepen die bij de bekende Meyer Werft worden gebouwd en voor duizenden toeschouwers over de Eems naar de Noordzee worden gevaren. Het uitzicht op het bouwdok van de Meyer Werft is spectaculair! De meestal met bloemen versierde ophaal- en draaibruggen en de historische schepen op de lange kanalen maken het stadsbeeld bijzonder de moeite waard.

Het landgoed Altenkamp, Meyers Mühle en museumcomplex Von Velen liggen langs de vele fietsroutes die elkaar voor het Altes Rathaus en de brik de Friederike in Papenburg kruisen. Ook Haren is een schippersstad. 300 zeeschepen en vijftig binnenschepen zijn namens de Harense reders onderweg. Niet ver van het idyllisch gelegen scheepvaartmuseum met de klipper Helene legt het passagiersschip de Amisia aan voor rondvaarten op de Eems. Sport- en vrijetijdskapiteins bevaren het Haren-Rütenbrock-Kanal tot in Nederland. Een must voor bezoekers van Haren: de dom, het molenmuseum en vakantiecentrum Schloss Dankern.

The POD drive in the MEYER WERFT
© Michael Wessels

Bezoekerscentrum MEYER WERFT Papenburg


Het bezoekerscentrum MEYER WERFT: aanschouwelijke tentoonstellingsstukken, informatieve films en boeiende rondleidingen maken duidelijk hoe het er in de moderne scheepsbouw aan toegaat.

Landgoed Altenkamp
© Papenburg Marketing GmbH / Patrick Anneken

Landgoed Gut Altenkamp


De statige lusttuin met zijn machtige taxushagen maakt deel uit van het historische landgoed Gut Altenkamp in de wijk Aschendorf in Papenburg.

Het Hauptkanal in Papenburg
© Papenburg Marketing GmbH / Ute Müller

Het Hauptkanal in Papenburg


Met zijn Schifffahrts-Freilicht-Museum (Openluchtscheepvaartmuseum), romantische ophaalbruggen en Meyer's Mill, Papenburg's Hauptkanal is een van de beste promenades in Noord-Duitsland.

Openluchmuseum Von-Velen-Anlage
© Papenburg Marketing GmbH / Ute Müller

Openluchtmuseum Van-Velen-Anlage


De Von-Velen-Anlage, het openluchtmuseum van Papenburg, toont de oorsprong van de stad. Je kunt meer leren over het dagelijks leven van de eerste kolonisten tijdens een rondleiding.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd

Impressies

Papenburg Marketing GmbH

Ölmühlenweg 21
26871 Papenburg
Telefoon: +49 (0) 4961 / 83960

E-mail schrijven