kanaal Papenburg, © Fotolia / LianeM - stock.adobe.com
© Fotolia / LianeM - stock.adobe.com

Papenburg


Papenburg is de oudste en langste veenkolonie van Duitsland en werd naar Nederlands voorbeeld gesticht door Dietrich von Velen. De naam Papenburg staat voor fabelachtige cruiseschepen die bij de bekende Meyer Werft worden gebouwd en voor duizenden toeschouwers over de Eems naar de Noordzee worden gevaren. Het uitzicht op het bouwdok van de Meyer Werft is spectaculair! De meestal met bloemen versierde ophaal- en draaibruggen en de historische schepen op de lange kanalen maken het stadsbeeld bijzonder de moeite waard.

Het landgoed Altenkamp, Meyers Mühle en museumcomplex Von Velen liggen langs de vele fietsroutes die elkaar voor het Altes Rathaus en de brik de Friederike in Papenburg kruisen. Ook Haren is een schippersstad. 300 zeeschepen en vijftig binnenschepen zijn namens de Harense reders onderweg. Niet ver van het idyllisch gelegen scheepvaartmuseum met de klipper Helene legt het passagiersschip de Amisia aan voor rondvaarten op de Eems. Sport- en vrijetijdskapiteins bevaren het Haren-Rütenbrock-Kanal tot in Nederland. Een must voor bezoekers van Haren: de dom, het molenmuseum en vakantiecentrum Schloss Dankern.

Papenburger Zeitspeicher


Het Papenburger Zeitspeicher neemt u op uw familievakantie mee op reis door de geschiedenis en naar de huidige attracties van Papenburg. Ontdek op een interactieve manier hoe de scheepsbouw en de…

Bezoekerscentrum MEYER WERFT Papenburg


Het bezoekerscentrum MEYER WERFT: aanschouwelijke tentoonstellingsstukken, informatieve films en boeiende rondleidingen maken duidelijk hoe het er in de moderne scheepsbouw aan toegaat.

Leider ergab Ihre Suche keinen Treffer

Impressies

Papenburg Marketing GmbH

Ölmühlenweg 21
26871 Papenburg
Telefoon: +49 (0) 4961 / 83960

E-mail schrijven