Verden, © Stadt Verden / Mirco Guy
© Stadt Verden / Mirco Guy

Ver­den


Het mooiste zicht op de historische stad bij het samenkomen van de Aller en de Weser, heeft u vanaf de kant van het water. Als u het panorama van Verden vanaf de dijk bekijkt en de paarden rustig ziet grazen in de uiterwaarden van de Aller, krijgt u een eerste indruk van de 1000 jaar oude stad.

Voor paardenliefhebbers is er in de hippische stad Verden veel te zien: het Duitse paardenmuseum, de veilingen en het onderwijs in de Vereniging Warmbloedfokkers Hannover (Verein Hannoverscher Warmblutzüchter), dressuur- en springwedstrijden, paardenrennen, het toernooi in de hal of alleen de aanblik van de paarden in de stad. In Verden vindt u niet alleen de edele viervoeters; u kunt de stad ook uitstekend met de stalen ros verkennen.

Kenners beschouwen Verden en omgeving als een echt paradijs voor racefietsroutes. Een goed bewegwijzerd fietsroutenetwerk garandeert een vlotte oriëntatie, volledig ontwikkelde fiets routeplanners leiden naar de meest interessante plaatsen in de omgeving. Hier kruisen de Aller- en Wezer-fietsroutes elkaar waardoor de stad een favoriete bestemming is voor fietstoeristen.

Avontuurlijk aangelegde mensen zijn hartelijk welkom in het Magic Park, klimpark, recreatiebad Verwell of in de Domweih. De stadsgeschiedenis van Verden wordt op indrukwekkende wijze weergegeven in het Domherrenhaus – het historisch museum. Ook heeft Verden veel te bieden voor diegenen die geïnteresseerd zijn in muziek: naast de zomerconcerten in de kathedraal of de jazz- en bluesdagen kunt u ook verschillende muziek- of theater-evenementen in het stadhuis boeken. Of u kunt in uw wandelvakantie de sfeer van het schilderachtige, historische stadscentrum proeven, genieten van het culinaire aanbod of van de rust in de kathedraal.

Kaart Verden

Impressies

Toeristische informatie Verden

Große Straße 40
27283 Verden
Telefoon: +49 (0) 4231 / 12345

E-mail schrijven