Oker Wolfenbüttel, © Stadt Wolfenbüttel
© Stadt Wolfenbüttel

Wol­fen­b­üt­tel


Deze voormalige residentie van de Welfen en levendige vakwerkstad met ca. 54.000 inwoners ontvangt u met een historisch gegroeide ambiance, maar ook met het vermaak van een internationaal georiënteerde, vriendelijke kleine stad.

Laat u betoveren door de oude stad met zijn meer dan 600 vakwerkhuizen. De voornaamste kerken, het representatieve slotdistrict, de wereldberoemde Herzog-August-Bibliothek en het Lessinghaus: de oude stad is als ensemble een totaalkunstwerk dat in Nedersaksen zijn gelijke niet kent!

Gezichtsbepalend voor de stad Wolfenbüttel en zijn huidige uiterlijk waren de Welfen. Meer dan vier eeuwen lang was Wolfenbüttel, als residentie van de cultuur- en kunstminnende hertogen van Braunschweig en Lüneburg, een centrum van geestelijk leven en schone kunsten. Wolfenbüttel is de eerste volgens plan gebouwde renaissancestad van Duitsland.

De hertogen trokken tijdens hun regeerperiode de beste bouwmeesters en stadsplanners van hun tijd aan. Prachtige gebouwen zoals het kasteel, het arsenaal, de hoofdkerk en de talloze hovelingenhuizen zijn maar een greep uit hun creatuur. Maar ook uitmuntende kunstenaars, dichters en componisten zoals Lessing, Praetorius, Leibniz, Busch en Casanova leefden en werkten hier.

Nog steeds is Wolfenbüttel voor bewoners en gasten uit de hele wereld een bijzondere stad met charme en flair. Geniet tijdens uw bezoek van een veelzijdig cultureel aanbod, goed verzorgde accommodaties, gezellige horeca-gelegenheden, aantrekkelijke winkels en vriendelijke, spontane mensen.

À propos: wist u al dat Wolfenbüttel wereldwijd vooral bekend is om een kruidenlikeur, de Jägermeister? Dit drankje uit Wolfenbüttel heeft zijn zegetocht naar meer dan tachtig landen ondernomen. Vergeet niet om het tijdens uw verblijf te proeven! Klinkt dat niet goed?

Kaart Wolfenbüttel

CREATIEF ONDERNEMERSCHAP IN WOLFENBÜTTEL

Impressies

Toeristische informatie Wolfenbüttel

Löwenstraße 1
38300 Wolfenbüttel
Telefoon: +49 (0) 5331 / 86280

E-mail schrijven