Overzicht van de Autostadt in Wolfsburg, © Autostadt / Nils Hendrik Müller
© Autostadt / Nils Hendrik Müller

Wolfs­burg


Deze jonge, gastvrije stad aan het Mittellandkanal staat voor traditie en moderniteit en wekt de ontdekkingslust. Bent u geïnteresseerd in kunst en cultuur, avontuur en vrije tijd, plezier en recreatie? Laat u dan verrassen door het rijk geschakeerde aanbod dat Wolfsburg te bieden heeft.

Midden in de stad ligt het grote themapark over mobiliteit, de Autostadt van Volkswagen. Ingebed in een 25 ha groot park- en lagunelandschap vormt dit unieke themapark een buitengewone bestemming voor een korte vakantie of groepsreizen. Bij Phæno hebben bezoekers allerlei mogelijkheden om de fascinerende fenomenen van deze wereld te ontdekken bij 300 interactieve teststations. Bovendien is Wolfsburg ook bekend vanwege het enige grote planetarium van Nedersaksen.

En ook op sportief gebied verrast Wolfsburg: eersteklas Bundesliga-voetbal in een van de mooiste stadions van Duitsland, Bundesliga-ijshockey in de EisArena, vrijetijdsplezier in BadeLand, het grootste zwemparadijs, van Noord-Duitsland en plezier in het touwklimpark in de natuur.

Kaart Wolfsburg

Tourist-Information Wolfsburg

Willy-Brandt-Platz 4
38440 Wolfsburg
Telefoon: +49 (0) 5361 / 899930

E-mail schrijven